Ucenic
Să faci ceva cu mâna ta știm deja că aduce multe satisfacții. Dar să faci ceva ce nu prea se gătește în casă, cum e ciocolata sau înghețata, cu atât mai mult! De aceea, astăzi ne-am gândit să îți arătăm pas cu pas cum se face înghețata de casă, ca să te bucuri de ceva delicios pe timp de vară și să-ți surprinzi invitații. Mai ales că acum e plină piața de fructe proaspete, care abia așteaptă să fie transformate într-o cremă fresh și parfumată, servită în cupe frumos decorate!
Să trecem la treabă!
Dorința de a savura o înghețată proaspătă, făcută cu dragoste în propria bucătărie, este una ce ne încântă pe toți. Și, pentru cei care îndrăznesc să dedice acestui proces puțin timp și energie, înghețata de casă este o adevărată sărbătoare pentru simțuri. Hai să ne aventurăm așadar în lumea colorată a rețetelor de înghețată de casă și să descoperim câteva variante!
Înghețată de casă cu fructe proaspete
Pentru o explozie de arome naturale, înghețata cu fructe este alegerea perfectă. Am pregătit pentru tine o rețetă delicioasă de înghețată de casă cu căpșuni:
Ingrediente:
Instrucțiuni:
Pune căpșunile și sucul de lămâie într-un blender și amestecă până obții un piure fin. Într-un castron mare, amestecă piureul de căpșuni cu laptele condensat până când se încorporează bine. Adaugă amestecul într-un recipient și pune-l la congelator timp de cel puțin 6 ore sau până când înghețata este fermă.
Perfectă pentru copii, o să le aducă cel mai mare zâmbet pe buze! Știai că în magazinele La Doi Pași găsești și jucării uneori? În luna iunie poți cumpăra mașinuța Crash Racing: pentru un zâmbet în plus! :D
Înghețată de casă cu turmeric
Pentru o notă exotică și o culoare vibrantă, înghețata de casă cu turmeric este o alegere îndrăzneață și delicioasă. Iată o rețetă simplă pentru a crea acest desert răcoritor și rafinat.
Ingrediente:
Instrucțiuni:
Încălzește laptele LaDORNA și cel condensat într-un vas până când începe să fiarbă ușor, apoi îndepărtează-l de pe foc. Adaugă pulberea de turmeric și amestecă bine până când se dizolvă complet și extractul de vanilie. Pune amestecul într-un recipient la congelator, după ce s-a răcit, timp de cel puțin 6 ore sau până când înghețata este fermă.
Rețetă de înghețată de ciocolată
Ingrediente:
Instrucțiuni:
Într-un castron mare, bate frișca până când formează vârfuri moi. Adaugă laptele condensat îndulcit și amestecă până când se încorporează bine. Adaugă ciocolata topită, dar nu fierbinte, extractul de vanilie și praful de sare. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt combinate uniform. Opțional, poți adăuga ciocolată neagră rasă pentru o textură mai bogată și o explozie de aromă. Toarnă amestecul într-un recipient și pune-l la congelator timp de cel puțin 6 ore sau până când înghețata este fermă.
Poți să o asortezi cu un lava cake și un cocktail Bellini!
Sperăm că te-am inspirat cu aceste rețete și că îți vei face ție și celor dragi o bucurie punându-le în practică!
Se serveste rece, este delicioasa!
Pofta buna!
Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...
Vezi rețeta completăPane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completăÎn luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...
Vezi rețeta completăPare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completă