Ucenic
Fructele de mare ne inspiră de obicei o vacanță la mare, un restaurant italienesc, sau grecesc, un apus de soare și un pahar de vin alb, în compania cuiva drag. Dar de ce să nu recreăm această poveste frumoasă chiar la noi acasă? Vă propunem astăzi două rețete delicioase de paste cu creveți, pe care le poți face foarte ușor, în câteva minute.
Ca să meargă totul mai repede, poți cumpăra creveți decorticați și prefierți, sau fructe de mare congelate. În acest fel nu va mai trebui să treci prin procesul anevoios de curățare a lor. Gustul, în cazul fructelor de mare, se păstrează cam la fel de bun și dacă sunt congelate. Apoi, mai ai nevoie de: ceapă, usturoi, ulei de măsline, unt, sare, piper, lămâie și ierburi aromatice. Apoi, în funcție de rețeta pe care o alegi din cele de mai jos: sos de roșii și brânză feta sau vin alb dulce, smântână pentru gătit și parmezan.
Ai nevoie de:
Se fierb pastele și se scurg. Se călesc ceapa și usturoiul într-o tigaie mare, apoi legumele, dacă alegi să le adaugi, în ulei de măsline și unt, se adaugă smântâna lichidă, vinul alb, se amestecă până se încălzesc bine, se adaugă apoi parmezanul, se amestecă până se topește, creveții, până se dezgheață, apoi se pun pastele, ierburile aromatice, sarea și piperul, se amestecă și se lasă câteva minute să se pătrundă bine sosul în paste. Se pun apoi în farfurii, se stropesc cu sos de lămâie și se decorează cu pătrunjel.
Poftă bună! / Buon appetito!
Ai nevoie de:
Acești creveți se mănâncă de obicei cu pâine, dar merg foarte bine și peste paste. Se pun toate ingredientele într-un vas de ceramică, se amestecă, se pune o folie de aluminiu deasupra și se pun la cuptor, la foc mediu. După aproximativ 10 de minute se ridică folia și se mai lasă încă 10 minute, sau până s-a rumenit brânza puțin. Se pun apoi pastele într-un bol mai mare și toată compoziția de creveți cu brânză și sos de roșii deasupra. Se stropesc cu suc de lămâie și se decorează cu pătrunjel.
Poftă bună, sau καλή όρεξη!
Sperăm că v-am făcut poftă cu aceste două rețete și că veți dori să încercați măcar una dintre ele. Ar fi frumos, de asemenea, dacă organizați o masă tematică să creați și o atmosferă potrivită: fețe de masă albe cu roșu, pentru masa italiană, sau albe cu albastru, pentru cea grecească, muzică în limbile respective, o vază cu flori, poate și un film italienesc (La Vita e Bella) sau care se petrece în Grecia (Before midnight), după masă. Puteți asorta mâncarea cu o băutură tematică: un Aperol Spritz pentru cea italiană - găsiți luna asta Aperol la ofertă în magazinele LaDoiPași! Sau un ouzo înainte de masă pentru pastele cu creveți în stil grecesc.
Se serveste cald, este delicioasa!
Pofta buna!
Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...
Vezi rețeta completăCartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...
Vezi rețeta completăChecul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completă