Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit într-un vas împreună cu lingura de ulei și un praf de sare. Se amestecă și se lasă la călit până când devine sticloasă. Ulterior, peste ceapă se adaugă orezul și se călesc împreună, la foc mic, pentru 2 minute.
ATENȚIE! Amestecă des pentru a nu se prinde de vas.
Acum, pregătim carnea pentru sarmale.
Carnea tocată se pune într-un vas adânc și peste se adaugă orezul cu ceapa și condimentele. Se amestecă totul foarte bine până când obții o compoziție omogenă.
Pentru început, vei tăia foile de varză din mănunchi. După ce ai ales cele mai frumoase foi de varză, poți începe să le umpli cu compoziția de carne tocată. Se pune câte o lingură de umplutură pentru fiecare bucată de foie de varză și se rulează sarmaua. Nu uita să împingi capetele spre interior pentru a se închega bine compoziția. După ce ai terminat de împăturit sarmalele, se toacă mărunt restul de varză murată și se amestecă cu bulionul.
Se pune un strat de varză, un strat de sarmale și se repetă în același sens până ce oala se va umple. Deasupra se pune puțină apă și un strop de ulei, iar totul se pune la cuptor. Rețeta de sarmale trebuie să stea la cuptor, la 150 de grade C pentru aproximativ 4 ore. Dacă este nevoie, se mai completează cu apă la fiecare oră.
Rețeta de sarmale se poate fierbe și doar pe aragaz, tot în 2, maxim 4 ore, la foc mediu-mic. Și aici se completează cu apă ori de câte ori este nevoie.
Rețeta de sarmale tradiționale românești este gata! Sarmalele se servesc calde cu smântână, ardei iute, mămăliguță caldă, puțin pătrunjel sau mărar verde tocat deasupra și, după preferințe, cu afumătură și piept de porc.
Sărbătorile de iarnă întregesc familia într-o atmosferă festivă, călduroasă și plină de farmec. și decorarea mesei festive, preparatele culinare stau la baza unei seri perfecte în familie. Așa cum foarte bine știm, preparatele tradiționale sunt nelipsite de pe masa de sărbători, iar delicioasele sarmale sunt întotdeauna în topul preferințelor. Sărmăluțele învelite în foi de varză sunt deliciul culinar cu care îi vei surprinde și anul acesta pe toți invitații. Pentru a obține savoarea sărmăluțelor, mai jos îți spunem rețeta pas cu pas. Așadar, iată ce ai de făcut pentru a obține cele mai bune sarmale pentru masa de sărbători.
Simplu și rapid, ai pregătit cea mai gustoasă rețetă pentru sarmale. Masa de sărbători este acum completă, iar noi vă dorim poftă bună!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...
Vezi rețeta completăPentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...
Vezi rețeta completăSavurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!
Vezi rețeta completăOuă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...
Vezi rețeta completă