Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Ceapa se toacă mărunt È™i se pune la călit într-un vas împreună cu lingura de ulei È™i un praf de sare. Se amestecă È™i se lasă la călit până când devine sticloasă. Ulterior, peste ceapă se adaugă orezul È™i se călesc împreună, la foc mic, pentru 2 minute.
ATENȚIE! Amestecă des pentru a nu se prinde de vas.
Acum, pregătim carnea pentru sarmale.
Carnea tocată se pune într-un vas adânc È™i peste se adaugă orezul cu ceapa È™i condimentele. Se amestecă totul foarte bine până când obÈ›ii o compoziÈ›ie omogenă.
Pentru început, vei tăia foile de varză din mănunchi. După ce ai ales cele mai frumoase foi de varză, poÈ›i începe să le umpli cu compoziÈ›ia de carne tocată. Se pune câte o lingură de umplutură pentru fiecare bucată de foie de varză È™i se rulează sarmaua. Nu uita să împingi capetele spre interior pentru a se închega bine compoziÈ›ia. După ce ai terminat de împăturit sarmalele, se toacă mărunt restul de varză murată È™i se amestecă cu bulionul.
Se pune un strat de varză, un strat de sarmale È™i se repetă în acelaÈ™i sens până ce oala se va umple. Deasupra se pune puÈ›ină apă È™i un strop de ulei, iar totul se pune la cuptor. ReÈ›eta de sarmale trebuie să stea la cuptor, la 150 de grade C pentru aproximativ 4 ore. Dacă este nevoie, se mai completează cu apă la fiecare oră.
ReÈ›eta de sarmale se poate fierbe È™i doar pe aragaz, tot în 2, maxim 4 ore, la foc mediu-mic. Și aici se completează cu apă ori de câte ori este nevoie.
ReÈ›eta de sarmale tradiÈ›ionale româneÈ™ti este gata! Sarmalele se servesc calde cu smântână, ardei iute, mămăliguță caldă, puÈ›in pătrunjel sau mărar verde tocat deasupra È™i, după preferinÈ›e, cu afumătură È™i piept de porc.
Sărbătorile de iarnă întregesc familia într-o atmosferă festivă, călduroasă È™i plină de farmec. È™i decorarea mesei festive, preparatele culinare stau la baza unei seri perfecte în familie. AÈ™a cum foarte bine È™tim, preparatele tradiÈ›ionale sunt nelipsite de pe masa de sărbători, iar delicioasele sarmale sunt întotdeauna în topul preferinÈ›elor. SărmăluÈ›ele învelite în foi de varză sunt deliciul culinar cu care îi vei surprinde È™i anul acesta pe toÈ›i invitaÈ›ii. Pentru a obÈ›ine savoarea sărmăluÈ›elor, mai jos îÈ›i spunem reÈ›eta pas cu pas. AÈ™adar, iată ce ai de făcut pentru a obÈ›ine cele mai bune sarmale pentru masa de sărbători.
Simplu și rapid, ai pregătit cea mai gustoasă rețetă pentru sarmale. Masa de sărbători este acum completă, iar noi vă dorim poftă bună!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Pare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completăCiorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completăGogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...
Vezi reÈ›eta completăUneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...
Vezi rețeta completă