Rețete de chiftele de legume la cuptor

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 3 cartofi mari
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 ardei roșu tăiat mărunt
  • 0 lingură susan
  • 3 ciuperci champignon
  • 3 cepe verzi tocate mărunt
  • 3 căței de usturoi
  • 2 ouă
  • 4 lingură pesmet
  • 1 lingură faina
  • 0 mărăr
  • 0 pătrunjel
  • 1 lingură oregano
  • 1 vârf de cuţit piper
  • 3 lingură susan
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare al umpluturii

 

Curățăm și spălăm bine legumele după care începem prepararea umpluturii.

 

Pasul 1: Tăiem mărunt ardeiul și ciupercile.

 

Pasul 2: Tocăm ceapa, mărarul și pătrunjelul.

 

Pasul 3: Pisăm usturoiul.

 

Pasul 4: Dăm prin răzătoare cartofii, morcovii, dovlecelul. Peste toate acesta punem sare. Punem legumele într-o strecurătoare și presăm bine pentru a ieși de apă.

 

Pasul 5: Adăugăm pe rând și restul ingredientelor și amestecăm compoziția până ce devine omogenă.

 

Pasul 6: Lăsăm compoziția să stea 15 minute.

 

Cum pregătim chiftelele

 

Pasul 1: Luăm câte o lingură din compoziție și formăm chiftelele cu mâna.   

 

Pasul 2: Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. 

Coacerea și servirea

 Pasul 1: Punem chiftele la copt în tavă. Putem unge înainte cu puțin ulei. 

 

Pasul 2: Le lăsăm la copt la 180 de grade pentru aproximativ 35 de minute până se rumenesc la exterior. 

 

Se mănâncă în mod obișnuit calde, dar sunt foarte bune și reci.

 

Chiftelele de legume la cuptor merg foarte bine cu sos tzatziki. Îl poți prepara foarte ușor și pe acesta acasă. Găsești rețeta aici.



Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Salată de paste

Pentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...

Vezi rețeta completă

Toast rapid pentru un mic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă

Pui întreg la cuptor cu legume și rozmarin

Este atât de simplu să gătești un pui întreg la cuptor! Folosește cu încredere rămurele de rozmarin, usturoi și lămâie pentru un preparat sofisticat,...

Vezi rețeta completă