Rețete de chiftele de legume la cuptor

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 3 cartofi mari
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 ardei roșu tăiat mărunt
  • 0 lingură susan
  • 3 ciuperci champignon
  • 3 cepe verzi tocate mărunt
  • 3 căței de usturoi
  • 2 ouă
  • 4 lingură pesmet
  • 1 lingură faina
  • 0 mărăr
  • 0 pătrunjel
  • 1 lingură oregano
  • 1 vârf de cuţit piper
  • 3 lingură susan
Găsește magazinul apropiat

Modul de preparare al umpluturii

 

Curățăm și spălăm bine legumele după care începem prepararea umpluturii.

 

Pasul 1: Tăiem mărunt ardeiul și ciupercile.

 

Pasul 2: Tocăm ceapa, mărarul și pătrunjelul.

 

Pasul 3: Pisăm usturoiul.

 

Pasul 4: Dăm prin răzătoare cartofii, morcovii, dovlecelul. Peste toate acesta punem sare. Punem legumele într-o strecurătoare și presăm bine pentru a ieși de apă.

 

Pasul 5: Adăugăm pe rând și restul ingredientelor și amestecăm compoziția până ce devine omogenă.

 

Pasul 6: Lăsăm compoziția să stea 15 minute.

 

Cum pregătim chiftelele

 

Pasul 1: Luăm câte o lingură din compoziție și formăm chiftelele cu mâna.   

 

Pasul 2: Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. 

Coacerea și servirea

 Pasul 1: Punem chiftele la copt în tavă. Putem unge înainte cu puțin ulei. 

 

Pasul 2: Le lăsăm la copt la 180 de grade pentru aproximativ 35 de minute până se rumenesc la exterior. 

 

Se mănâncă în mod obișnuit calde, dar sunt foarte bune și reci.

 

Chiftelele de legume la cuptor merg foarte bine cu sos tzatziki. Îl poți prepara foarte ușor și pe acesta acasă. Găsești rețeta aici.



Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Orez cu pui: românesc, italienesc, indian, arăbesc și chinezesc

Poate ați văzut în magazinele LaDoiPași mai multe tipuri de orez și v-ați întrebat la ce ar fi bun fiecare: cu bobul lung, scurt, mare, mic, Jasmine, să...

Vezi rețeta completă

Cartofi gratinați la cuptor

Cartofii sunt, poate, printre cele mai versatile ingrediente. Putem face cartofi prăjiți, piure, fierți cu unt, la cuptor în coajă, cu smântână, putem s...

Vezi rețeta completă

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă