Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Modul de preparare al umpluturii
Curățăm și spălăm bine legumele după care începem prepararea umpluturii.
Pasul 1: Tăiem mărunt ardeiul și ciupercile.
Pasul 2: Tocăm ceapa, mărarul și pătrunjelul.
Pasul 3: Pisăm usturoiul.
Pasul 4: Dăm prin răzătoare cartofii, morcovii, dovlecelul. Peste toate acesta punem sare. Punem legumele într-o strecurătoare și presăm bine pentru a ieși de apă.
Pasul 5: Adăugăm pe rând și restul ingredientelor și amestecăm compoziția până ce devine omogenă.
Pasul 6: Lăsăm compoziția să stea 15 minute.
Cum pregătim chiftelele
Pasul 1: Luăm câte o lingură din compoziție și formăm chiftelele cu mâna.
Pasul 2: Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Coacerea și servirea
Pasul 1: Punem chiftele la copt în tavă. Putem unge înainte cu puțin ulei.
Pasul 2: Le lăsăm la copt la 180 de grade pentru aproximativ 35 de minute până se rumenesc la exterior.
Se mănâncă în mod obișnuit calde, dar sunt foarte bune și reci.
Chiftelele de legume la cuptor merg foarte bine cu sos tzatziki. Îl poți prepara foarte ușor și pe acesta acasă. Găsești rețeta aici.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Orezul cu lapte ne duce pe mulți dintre noi cu gândul la copilărie, la bunicii sau părinții care ne făceau câteodată o surpriză: caldă, cremoasă, dul...
Vezi rețeta completă
Mascarpone este o cremă de brânză fără sare, așa că se poate folosi și la preparate dulci, și sărate. Seamănă cu o smântână, dar este mai grasă,...
Vezi rețeta completă
Fructul pasiunii (sau maracuja) este un fruct originar din America de Sud, Maracuja este numele autohton, în limba Tupi (a triburilor indigene din sudul Brazil...
Vezi rețeta completă
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi rețeta completă