Ucenic
Când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai în căldura din bucătărie, deserturile fără coacere sunt o idee excelentă! Există rețete rapide, ușoare și delicioase, ideale pentru orice ocazie, de la picnicuri la pachețulul pentru școală. Indiferent dacă îți plac deserturile cu fructe, cu biscuiți sau ești în căutarea unor opțiuni vegane, există o varietate de dulciuri fără coacere care să satisfacă toate gusturile. Iată câteva rețete simple și savuroase pe care le poți încerca acasă:
- 3 banane coapte
- 200 g biscuiți digestivi
- 100 g unt topit
- 250 ml frișcă lichidă
- 2 linguri de zahăr pudră
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
- Ciocolată rasă pentru decor
Zdrobește biscuiții digestivi până obții o textură fină. Amestecă biscuiții zdrobiți cu untul topit și presează amestecul într-o tavă de tort cu fund detașabil. Bate frișca lichidă cu zahărul pudră și zahărul vanilat până devine fermă. Taie bananele în felii subțiri și așază-le peste stratul de biscuiți. Acoperă bananele cu frișca bătută și nivelează suprafața. Decorează cu ciocolată rasă și lasă desertul la frigider pentru cel puțin două ore înainte de servire.
- 300 g biscuiți digestivi
- 150 g unt topit
- 400 g cremă de brânză nesărată (Mascarpone)
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 100 g zahăr pudră
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
- 200 g piure de fructe de pădure sau DANONINO (luna
aceasta primești la ofertă și o carte de colorat cadou!)
- 1 pliculeț de gelatină
- Fructe pentru decor
Zdrobește biscuiții digestivi și amestecă-i cu untul topit. Pune amestecul de biscuiți într-o formă de tort și presează bine pentru a forma baza. Bate crema de brânză cu zahărul pudră și zahărul vanilat până devine omogenă. Bate smântâna pentru frișcă și încorporeaz-o în crema de brânză. Toarnă amestecul de brânză peste baza de biscuiți și nivelează. Încălzește puțină apă și amestecă pliculețul de gelatină în ea, apoi incorporează-l cu piureul de fructe de pădure și toarnă-l deasupra. Decorează cu fructe proaspete și lasă cheesecake-ul la frigider pentru câteva ore.
- 200 g fulgi de ovăz
- 100 g unt de arahide
- 100 g miere
- 50 g ciocolată neagră
- 1 linguriță esență de vanilie
- Un praf de sare
Într-un bol mare, amestecă fulgii de ovăz, untul de arahide, mierea, esența de vanilie și sarea. Topește ciocolata și adaug-o în amestecul de ovăz. Pune amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și presează bine. Lasă batoanele la frigider pentru cel puțin două ore, apoi taie-le în bucăți și servește. Bune de te lingi pe degete și sănătoase!
Luna aceasta avem o ofertă perfectă pentru familii: 2 x Cappy Pulpy la 1.5 pentru adulți și 1 x Cappy Pulpy la 0.33 cadou, pentru un copilaș cuminte. Merge la fix cu batoanele cu ovăz, după joacă și serviciu. Vezi aici toate ofertele!
- 200 g pișcoturi
- 250 g mascarpone
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 100 g zahăr pudră
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
- 2 cești de cafea rece
- Pudră de cacao și trufe cu cacao BELGIAN pentru decor
- Frunze de mentă
Bate smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră și zahărul vanilat până devine fermă. Încorporează crema de mascarpone în frișca bătută. Înmoaie pișcoturile în cafeaua rece și așază-le într-un strat într-o tavă sau în pahare. Pune un strat de cremă de mascarpone peste pișcoturi. Repetă straturile până la epuizarea ingredientelor. Presară cacao deasupra și adaugă și câteva trufe. Lasă tiramisu la frigider pentru cel puțin patru ore și apoi servește-l cu câteva frunze de mentă deasupra.
Deserturile fără coacere sunt soluția perfectă pentru momentele în care dorești să savurezi ceva dulce fără prea mult efort. Fie că preferi un desert cu banane, un cheesecake cu fructe de pădure sau un tiramisu rapid, aceste rețete sunt delicioase, ușoare și pe gustul tuturor. Poți experimenta cu diverse ingrediente și arome pentru a crea deserturi noi, care să fie așa cum îți plac!
Se serveste cald, este delicioasa!
Pofta buna!
Ciorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completăGogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...
Vezi reÈ›eta completăUneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...
Vezi rețeta completăCrăciunul nu ar fi același fără delicioasa piftie, starul meselor de Sărbători, alături de salata de boeuf și cozonac. De la tradiționalele răcituri d...
Vezi rețeta completă