Bucătar amator
Astăzi ne răsfățăm cu o salată delicioasă de avocado cu roșii și ceapă! Dacă ești în căutarea celei mai bune salate cu avocado nu e nevoie să mai cauți, îți oferim noi rețeta perfectă. Nu ne lăudăm, dar am încercat-o și este absolut magnifică: potrivită pentru o salată de primăvară, ușoară, sănătoasă și vegetariană în același timp. Bineînțeles, dacă vrei poți adăuga brânza preferată, dar noi o recomandăm așa cum este, fiindcă nu mai are nevoie de nimic: are și proteine (vegetale) și grăsimi (bune), vitamine și carbohidrați.
Ingredientele de care ai nevoie (cantitățile sunt pentru o masă de 2 persoane):
● 3 avocado copți (să fie puțin de tot moi la atingere)
● 1 ceapă mică albă (fiindcă este mai dulce)
● 3 căței de usturoi
● o mână de roșii cherry sau 2 roșii mai mari
● un ardei iute (roșu sau verde, după gust)
● busuioc sau coriandru, proaspete sau uscate
● sare, piper
Pentru dressing:
● 3 linguri de ulei de măsline
● sucul de la o lămâine
● opțional: cremă de oțet balsamic sau sirop de rodie
Pentru decor (opțional):
● sâmburi de rodie
● busuioc sau coriandru proaspăt
În primul rând trebuie să verficăm că avocado-ul este copt: pulpa este moale, o putem tăia cu ușurință, nu este stricat - nu are zone maro, pulpa trebuie sa fie de un verde deschis, spre galben. Dacă are doar mici zone maro, atunci este ok, le putem îndepărta și să păstrăm restul. În al doilea rând trebuie să îndepărtăm coaja, dar și micul punct tare care făcea legătura cu rămurica de pe care a fost cules.
Pentru a scoate sâmburele, cel mai simplu este să tăiem fructul în jumătate și apoi să îl îndepărtăm cu o lingură.
Pentru a scoate pulpa putem fie scobi cu o lingură sau sa o tăiem în carouri în timp ce este încă în coajă și apoi să folosim lingura - cum vi se pare mai ușor.
În continuare putem să tăiem avocado în cubulețe, sau să îl facem cremă folosind o furculiță sau un blender. Avantajul la cubulețe este că pot fi luate cu furculița și nu va trebui să tocăm foarte fin celelalte ingrediente, avantajul la cremă este că poate fi întinsă pe pâine și astfel facem sendvișuri.
Urmează să tăiem și celelalte ingrediente, să le amestecăm și să pregătim salata pentru dressing și decorare.
În ceea ce privește dressingul avem un secret pentru tine: dacă iei un recipient cu capac (poate fi chiar un borcan), pui în el uleiul de masline și sucul de lămâie, închizi capacul și apoi scuturi foarte bine - ca un barman care amestecă un cocktail - vei obține un dressing excelent, care se va prinde foarte bine de salată și îi va da un gust mai bun decât dacă punem cele două ingrediente separate. De ce? Pentru că am putea simți doar uleiul în unele părți ale salatei, iar el este puțin amar. În schimb, dacă îl amestecăm foarte bine cu sucul de lămâie de la început, gustul amar nu se va mai simți și dressingul va fi delicios.
Și gata! Ai acum o salată delicioasă de primăvară, cu roșii, ceapă și avocado!
În schimb, dacă faci avocadoul cremă și în loc de busuioc pui frunze de coriandru proaspăt, obții un guacamole minunat: mâncarea sud-americană adorată de întreaga lume, pe care o poți servi cu chipsuri de mălai sau tortillas.
Vezi aici şi alte rețete gata în 10 minute!
Se serveste rece, este delicioasa!
Pofta buna!
Când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai în căldura din bucătărie, deserturile fără coacere sunt o idee excelentă! Există rețete rapide, uș...
Vezi rețeta completăVara este așa de cald că nu prea ne vine să mâncăm prea mult și nici să stăm prea mult în bucătărie. De aceea, ne-am gândit să venim în întâmpin...
Vezi rețeta completăCocktailurile te duc cu gândul la distracție sau relaxare, în orice loc sau moment le-ai savura, așa că merită să încerci câteva rețete. Pentru gustul...
Vezi rețeta completăSmoothie-ul este o băutură bazată pe legume și/sau fructe proaspete, mixate cu ajutorul unui blender, la care se pot adăuga diverse alte ingrediente...
Vezi rețeta completă