Salată grecească cu pui și avocado

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1 Castravete
  • 6 Roșii cherry
  • 1 Avocado
  • 1 Ceapă roșie
  • 100 gr Salată verde
  • 250 gr Piept de pui
  • 100 gr Măsline
  • 100 gr Brânză telemea sau feta
  • 70 ml Ulei de măsline
  • 1 Lămâie
  • 2 lingură Oțet de mere
  • 1 linguriţă Sare
  • 1 Cățel de usturoi
  • 1 linguriţă Oregano uscat
  • 1 linguriţă Piper negru măcinat
Găsește magazinul apropiat

La Lena îţi recomandă o salată gustoasă și sănătoasă, cu ingrediente din magazinul tău LaDoiPaşi

 

5 porții de fructe și/sau legume pe zi, ne recomandă nutriționiștii. Poți bifa o parte din ele cu o salată gustoasă și plină de vitamine și minerale. Elena ne spune că la ea acasă salata este la mare preț și aproape zilnic se joacă cu diverse combinații. Iar salata nu trebuie să fie neapărat o garnitură, ci poate fi chiar o singură mâncare completă, asta daca punem în ea ingrediente mai sățioase.

La Lena ne îmbie astăzi cu o salată grecească cu pui și avocado, plină de arome mediteraneene. Este perfectă atât pentru o masă în familie, cât și pentru un prânz de luat în casoleta la serviciu, cu dressing-ul pus separat.

Primul pas în prepararea salatei este pregătirea pieptului de pui, de altfel singurul ingredient din listă ce necesită preparare termică. Îl gătim la grătar, astfel încât să fie savuros și sănătos.

Pregătim și dressingul, amestecând într-un borcan mic uleiul de măsline, zeama de lămâie, oțetul, usturoiul pisat, sarea, jumătate de linguriță de oregano uscat și puțin piper negru măcinat. Agităm bine borcanul iar dressingul este gata.

Spălăm, uscăm și rupem frunzele de salată. Spălăm și tăiem și restul legumelor. Punem verdeața, castraveții, roșiile și ceapa într-un bol pe măsură și le amestecăm cu grijă să nu le zdrobim. Deasupra așezăm feliile de piept de pui, avocado tăiat cubulețe, branza feta sfărâmată cu degetele și măslinele. Presărăm restul de oregano, adaugăm dressingul înainte de servire și gata salata!

Găsești pe La Lena toate detaliile acestei rețete precum și sfaturile Elenei despre cum poți înlocui unele ingrediente astfel încât să obții o salată exact așa cum îți place.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

5 porții de fructe și/sau legume pe zi, ne recomandă nutriționiștii. Poți bifa o parte din ele cu o salată gustoasă și plină de vitamine și minerale. Elena ne spune că la ea acasă salata este la mare preț și aproape zilnic se joacă cu diverse combinații. Iar salata nu trebuie să fie neapărat o garnitură, ci poate fi chiar o singură mâncare completă, asta dacă punem în ea ingrediente mai sățioase. 

Frittata cu orez și cașcaval

Frittata cu orez și cașcaval este un preparat delicios și sățios pentru micul dejun sau masă de prânz pe care Laura Adamache de învață să îl pregăt...

Vezi rețeta completă

Conopidă la cuptor

Pregătirea conopidei. Se ia mănunchiul de conopidă, se spală și se taie sau se rup bucățele mici. Se spală bine totul, după care toate buchețele de co...

Vezi rețeta completă

Icre de crap - cea mai bună rețetă pescărească

Salata tradițională din icre de crap este unul dintre cele mai îndrăgite aperitive. Cremoasă, cu o textură fină și ușoară, salata din icre poate fi pr...

Vezi rețeta completă

Ciorbă de burtă - cum faci rețeta tradițională cu smântână și ou

Deși face parte din meniul oriental, ciorba de burtă este unul dintre cele mai pregătite preparate culinare la noi în țară. Este gustoasă, plină de arom...

Vezi rețeta completă