Salată grecească cu pui și avocado

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1 Castravete
  • 6 RoÈ™ii cherry
  • 1 Avocado
  • 1 Ceapă roÈ™ie
  • 100 gr Salată verde
  • 250 gr Piept de pui
  • 100 gr Măsline
  • 100 gr Brânză telemea sau feta
  • 70 ml Ulei de măsline
  • 1 Lămâie
  • 2 lingură OÈ›et de mere
  • 1 linguriţă Sare
  • 1 Cățel de usturoi
  • 1 linguriţă Oregano uscat
  • 1 linguriţă Piper negru măcinat
Găsește magazinul apropiat

La Lena îţi recomandă o salată gustoasă și sănătoasă, cu ingrediente din magazinul tău LaDoiPaşi

 

5 porții de fructe și/sau legume pe zi, ne recomandă nutriționiștii. Poți bifa o parte din ele cu o salată gustoasă și plină de vitamine și minerale. Elena ne spune că la ea acasă salata este la mare preț și aproape zilnic se joacă cu diverse combinații. Iar salata nu trebuie să fie neapărat o garnitură, ci poate fi chiar o singură mâncare completă, asta daca punem în ea ingrediente mai sățioase.

La Lena ne îmbie astăzi cu o salată grecească cu pui și avocado, plină de arome mediteraneene. Este perfectă atât pentru o masă în familie, cât și pentru un prânz de luat în casoleta la serviciu, cu dressing-ul pus separat.

Primul pas în prepararea salatei este pregătirea pieptului de pui, de altfel singurul ingredient din listă ce necesită preparare termică. Îl gătim la grătar, astfel încât să fie savuros și sănătos.

Pregătim și dressingul, amestecând într-un borcan mic uleiul de măsline, zeama de lămâie, oțetul, usturoiul pisat, sarea, jumătate de linguriță de oregano uscat și puțin piper negru măcinat. Agităm bine borcanul iar dressingul este gata.

Spălăm, uscăm și rupem frunzele de salată. Spălăm și tăiem și restul legumelor. Punem verdeața, castraveții, roșiile și ceapa într-un bol pe măsură și le amestecăm cu grijă să nu le zdrobim. Deasupra așezăm feliile de piept de pui, avocado tăiat cubulețe, branza feta sfărâmată cu degetele și măslinele. Presărăm restul de oregano, adaugăm dressingul înainte de servire și gata salata!

Găsești pe La Lena toate detaliile acestei rețete precum și sfaturile Elenei despre cum poți înlocui unele ingrediente astfel încât să obții o salată exact așa cum îți place.

5 porții de fructe și/sau legume pe zi, ne recomandă nutriționiștii. Poți bifa o parte din ele cu o salată gustoasă și plină de vitamine și minerale. Elena ne spune că la ea acasă salata este la mare preț și aproape zilnic se joacă cu diverse combinații. Iar salata nu trebuie să fie neapărat o garnitură, ci poate fi chiar o singură mâncare completă, asta dacă punem în ea ingrediente mai sățioase. 

Se serveste cald, este delicios!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă