Sănătate

La ce ne folosește un dezumidificator acasă

February 11, 2020

« înapoi la sfaturi

Contrar așteptărilor noastre, nivelul de umiditate din interior ne poate afecta semnificativ confortul și, în unele cazuri, chiar starea de sănătate. 

Dincolo de aburul din baie sau cel care rămâne atunci când gătim, simpla izolare a casei pentru a ne proteja de frig poate crește umiditatea din aer. În general, aerul dintr-o cameră obișnuită conține cam 1 litru de apă care, odată cu scăderea temperaturii în timpul nopții, se condensează și așa ajungem la tot felul de probleme care ne afectează pe noi și mediul din jurul nostru.

Probleme cauzate de umiditate excesivă

Primele lucruri la care ne gândim sunt probabil mucegaiul și igrasia. Nivelul de umiditate duce, într-adevăr, la apariția acestora și favorizează reapariția lor oricât ne-am strădui să le îndepărtăm prin vopsit periodic.

De asemenea, umiditatea excesivă poate duce la deteriorarea în timp a mobilei și a echipamentelor electronice pe care le deținem, cele din bucătărie fiind cele mai expuse în acest caz. În plus, umiditatea ne afectează în mod direct în ceea ce privește temperatura pe care o resimțim în casă.

Disconfortul termic – senzația că este mai frig în casă deși sistemul de încălzire funcționează – este cauzat de multe ori de umiditatea crescută din aer. Chiar dacă nu sesizăm disconfortul termic, persoanele ceva mai sensibile, care se confruntă cu alergii sau cu astm, vor remarca mult mai ușor o creștere a umidității din aer.

Partea bună este că totul poate fi reglat rapid cu un dezumidificator, iar opțiunile de pe piață sunt numeroase și extrem de avantajoase în ceea ce privește prețul și mărimea dispozitivelor.

Cum alegem un dezumidificator potrivit nevoilor noastre

Din fericire, spre deosebire de sistemele de încălzire și ventilație tradiționale, dezumidificatoarele consumă în general cu aproximativ 80% mai puțină energie electrică. Noile modele apărute funcționează chiar și fără alimentare electrică sau baterii, deci nu afectează în niciun fel mediul înconjurător. În principiu, nu ar trebui să fie foarte greu să ne decidem asupra unui absorbant de umiditate.

Trebuie să ținem cont de mărimea acestuia, raportată la spațiul de care dispunem și pe care îl putem aloca aparatului. Dacă ne gândim să îl folosim în spații mari, cum ar fi la subsol sau la mansarda casei, atunci vom avea nevoie de un aparat cu o putere de absorbție mai mare. Pentru camera de zi sau dormitor însă, găsim dezumidificatoare în mărimi suficient de mici astfel încât să nu ne încurce dar să își facă treaba cu succes

Alegerea noastră pentru luna februarie

Alegerile inspirate nu sunt niciodată prea departe de tine. În luna februarie te așteptăm cu o super ofertă în magazinele LaDoiPași pentru absorbantul de umiditate Ceresit Aero 360º. Noul sistem optimizează circulația aerului și captează umiditatea, fără să aibă nevoie de curent electric.

Economisește în perioada 10-23 februarie cu oferta noastră: https://www.la-doi-pasi.ro/campanie-actuala/zodia-sanatatii-februarie-2020.html

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.