Albă ca Zăpada - rețeta pentru desertul copilăriei

LaDoiPasi

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 10 lingură de zahăr;
  • 10 lingură linguri de lapte;
  • 1 linguriţă amoniac stins în oÈ›et;
  • 1 praf de sare;
  • 400 gr făină;
  • 8 lingură de făină;
  • 6 lingură de zahăr;
  • 1 l de lapte;
  • 1 esență de vanilie sau rom;
  • 1 zeama È™i coaja de la o lămâie;
  • 200 gr de unt;
Găsește magazinul apropiat
  • Mod de preparare aluat/foi de prăjitură Albă ca zăpada

Vei dizolvă zahărul în lapte, după care vei adăuga ouăle, sarea, uleiul È™i amoniacul. Toate ingredientele se amestecă bine, iar când obÈ›ii o pastă omogenă se adaugă È™i făina în ploaie È™i se amestecă. Aluatul obÈ›inut se frământă bine astfel încât să obÈ›ii o consistență potrivit de tare, care ulterior se poate întinde pe 3-4 foi. 

După ce ai făcut foile de prăjitură Albă ca zăpada, acestea se pun la copt, pe dosul tăvii de cuptor sau pe o foaie de copt în tavă, presărată în prealabil cu făină, în cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute fiecare.

  • Mod de preparare cremă pentru prăjitura Albă ca zăpada

Se amestecă 10 linguri de făină cu 10 linguri de lapte rece È™i se adaugă zahărul. Restul laptelui se pune la fiert, peste care se adaugă coaja de la lămâie. Imediat cum laptele a dat în fiert se adaugă È™i compoziÈ›ia de lapte rece cu făină È™i se amestecă continuu până când se ajunge din nou în punctul de fierbere. Totul se È›ine pe foc mediu până când compoziÈ›ia se dezlipeÈ™te uÈ™or de vas. Când este gata, compoziÈ›ia se lasă la răcit, dar din când în când se mai amestecă.

După ce s-a răcit compoziÈ›ia, se adaugă untul (neapărat la temperatura camerei) È™i se amestecă bine. Urmează să adaugi zeama de la lămâie È™i esenÈ›a. 

Acum, prăjitura Albă ca zăpada trebuie asamblată. Ce ai de făcut?

Vei aÈ™eza câte o foaie în tavă, apoi se pune cremă într-un strat uniform, apoi din nou foaie de prăjitură È™i cremă È™i iar un strat de foaie. Se repetă acest proces până se termină foile de prăjitură È™i crema. De regulă, prăjitura Albă ca zăpada este formată din 4 foi, însă se pot adăuga mai multe, dacă doreÈ™ti.

Prăjitura Albă ca zăpada este gata, dar trebuie lăsată la rece, în frigider, până a doua zi. Când o scoÈ›i de la frigider, prăjitura trebuie tăiată în romburi ori pătrățele È™i pudrată cu zahăr pudră.

Prăjitura cremoasă È™i aromată Albă ca zăpada este gata! Poate fi servită în orice moment al zilei deoarece este răcoritoare, iar gustul este cu adevărat delicios.

Desertul copilăriei - Prăjitura cu lămâie Albă ca Zăpada

Prăjitura Albă ca zăpada sau LămâiÈ›a, aÈ™a cum mai este denumită, este nelipsită de la mesele în familie la orice eveniment È™i întotdeauna este un desert delicios, aromat È™i preferat de la mic la mare. Astăzi îÈ›i spunem secretele celei mai iubite prăjituri într-o reÈ›etă rapidă È™i deloc complicată. Iată cum se face prăjitura Albă ca zăpada!

Mai jos îÈ›i spunem ingredientele pentru o tavă (33x42 cm) de prăjitură Albă ca zăpada - aproximativ 20 de porÈ›ii 

ReÈ›etă prăjitura Albă ca zăpada 

Pentru a te asigura că faci o prăjitură perfectă, îÈ›i recomandăm să începi cu prepararea aluatului de prăjitură. Iată care sunt paÈ™ii pentru aluatul de Albă ca Zăpada.

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Mascarpone, Ricotta sau Burrata?

Mascarpone este o cremă de brânză fără sare, așa că se poate folosi și la preparate dulci, și sărate. Seamănă cu o smântână, dar este mai grasă,...

Vezi rețeta completă

Ce băuturi și deserturi poți face cu fructul pasiunii

Fructul pasiunii (sau maracuja) este un fruct originar din America de Sud, Maracuja este numele autohton, în limba Tupi (a triburilor indigene din sudul Brazil...

Vezi rețeta completă

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă