Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Vei dizolvă zahărul în lapte, după care vei adăuga ouăle, sarea, uleiul și amoniacul. Toate ingredientele se amestecă bine, iar când obții o pastă omogenă se adaugă și făina în ploaie și se amestecă. Aluatul obținut se frământă bine astfel încât să obții o consistență potrivit de tare, care ulterior se poate întinde pe 3-4 foi.
După ce ai făcut foile de prăjitură Albă ca zăpada, acestea se pun la copt, pe dosul tăvii de cuptor sau pe o foaie de copt în tavă, presărată în prealabil cu făină, în cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute fiecare.
Se amestecă 10 linguri de făină cu 10 linguri de lapte rece și se adaugă zahărul. Restul laptelui se pune la fiert, peste care se adaugă coaja de la lămâie. Imediat cum laptele a dat în fiert se adaugă și compoziția de lapte rece cu făină și se amestecă continuu până când se ajunge din nou în punctul de fierbere. Totul se ține pe foc mediu până când compoziția se dezlipește ușor de vas. Când este gata, compoziția se lasă la răcit, dar din când în când se mai amestecă.
După ce s-a răcit compoziția, se adaugă untul (neapărat la temperatura camerei) și se amestecă bine. Urmează să adaugi zeama de la lămâie și esența.
Acum, prăjitura Albă ca zăpada trebuie asamblată. Ce ai de făcut?
Vei așeza câte o foaie în tavă, apoi se pune cremă într-un strat uniform, apoi din nou foaie de prăjitură și cremă și iar un strat de foaie. Se repetă acest proces până se termină foile de prăjitură și crema. De regulă, prăjitura Albă ca zăpada este formată din 4 foi, însă se pot adăuga mai multe, dacă dorești.
Prăjitura Albă ca zăpada este gata, dar trebuie lăsată la rece, în frigider, până a doua zi. Când o scoți de la frigider, prăjitura trebuie tăiată în romburi ori pătrățele și pudrată cu zahăr pudră.
Prăjitura cremoasă și aromată Albă ca zăpada este gata! Poate fi servită în orice moment al zilei deoarece este răcoritoare, iar gustul este cu adevărat delicios.
Desertul copilăriei - Prăjitura cu lămâie Albă ca Zăpada
Prăjitura Albă ca zăpada sau Lămâița, așa cum mai este denumită, este nelipsită de la mesele în familie la orice eveniment și întotdeauna este un desert delicios, aromat și preferat de la mic la mare. Astăzi îți spunem secretele celei mai iubite prăjituri într-o rețetă rapidă și deloc complicată. Iată cum se face prăjitura Albă ca zăpada!
Mai jos îți spunem ingredientele pentru o tavă (33x42 cm) de prăjitură Albă ca zăpada - aproximativ 20 de porții
Rețetă prăjitura Albă ca zăpada
Pentru a te asigura că faci o prăjitură perfectă, îți recomandăm să începi cu prepararea aluatului de prăjitură. Iată care sunt pașii pentru aluatul de Albă ca Zăpada.
Se serveste rece, este delicioasa!
Pofta buna!
Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completăÎn luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...
Vezi rețeta completăPare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completăCiorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completă