Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracția și amuzamentul copiilor, biscuiții moșului ne surprind și ne încântă atât prin gustul lor dar și prin formele și ornamentele colorate.
Mai întâi pornește cuptorul și preîncălzește-l la 190°.
Amestecă făina, cacaua, praful de copt și sarea, iar apoi pune deoparte bolul.
Amestecă cu un mixer untul, margarina și zahărul pentru 2-3 minute până se obține o cremă deschisă la culoare, adaugă cele doua ouă, vanilia și pudra de cafea instant, iar apoi adaugă mixul de făină, puțin câte puțin. Poți folosi mâinile la final pentru a frământa aluatul.
Atunci când aluatul începe să se dezlipească de pe marginile bolului, înseamnă că ai terminat. Textura trebuie sa aibă consistența plastilinei. Dacă consideri necesar, mai adaugă făină.
Presară făină sau cacao pe masă și întinde aluatul astfel încât să aibă o grosime de aprox. 5 sau 6 mm și taie formele pentru biscuiți. Așază-i pe foaia de copt a tăvii și bagă la cuptor.
Biscuiții se coc la 190° pentru 7-9 minute. Scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească pe foaia de copt, iar apoi transferă-i pe o tavă din sârmă pentru răcirea completă.
1. Glazură de ciocolată
Biscuiții se trec prin ciocolata topita astfel încât doar o jumătate din suprafața lor să fie acoperită cu ciocolată/ sau, după preferință, se acoperă întreaga suprafață a biscuiților cu ciocolată. Se pun pe tava de sârmă la scurs. La final se adaugă deecorul colorat sau in diferite forme (steluțe, cercuri, brăduți).
2. Glazură colorată din zahăr
Pune zahărul pudră într-un bol și adaugă apă rece, puțin câte puțin până obții o cremă moale având consistența iaurtului cremos. Pune crema intr-o pungă si taie vârful foarte puțin astfel încât să iasa puțină cremă. Folosește o scobitoare pentru a întinde crema unfirom pe biscuiți. Presară ornamentele după preferință.
Se servesc reci, sunt deliciosi!
Pofta buna!
Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...
Vezi rețeta completăPane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completăÎn luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...
Vezi rețeta completăPare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completă