Borș de găină - rețetă tradițională de încercat acasă

LaDoiPasi

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1.2 kg de carne de găină sau un pui de È›ară;
  • 1 l de borÈ™;
  • 3 l de apă;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 3 morcovi;
  • 1 rădăcină de È›elină;
  • 2 cepe medii;
  • 1 ardei kapia;
  • 1 ardei gras galben;
  • 1 roÈ™ie;
  • 200 ml suc de roÈ™ii;
  • 1 leuÈ™tean È™i pătrunjel verde.
  • 3 gălbenuÈ™uri;
  • 50 de făină;
  • 1 praf de sare.
Găsește magazinul apropiat

Borș de găină - cum pregătești rețeta

Întotdeauna este binevenită o porÈ›ie de ciorbă, iar de data aceasta îÈ›i recomandăm o reÈ›etă delicioasă de borÈ™ de găină. Notează-È›i ingredientele È™i vezi care sunt paÈ™ii pe care trebuie să îi urmezi pentru cel mai bun borÈ™.

Pentru un borÈ™ de găină gustos este indicat să foloseÈ™ti toată găina, inclusiv piele È™i oase. Găina trebuie tranÈ™ată în bucăți mici È™i totul se pune la fiert în trei litri de apă pentru aproximativ 30 de minute, în funcÈ›ie de tipul de carne folosit poate dura È™i mai mult până carnea fierbe, până la 60 de minute. Carnea de pui de casă face spumă la suprafață cât timp fierbe, din acest motiv este indicat să culegi spuma cu o paletă ori de câte ori este nevoie. 

Legumele se spală È™i se curăță de coajă, apoi se taie în cubuleÈ›e mărunte.

Când carnea este aproape fiartă, se spumează bine deasupra È™i se adaugă legumele mărunÈ›ite, se mai adaugă apă dacă mai este nevoie, iar totul se mai lasă la fiert pentru aproximativ 30-40 de minute la foc mediu. După 30 de minute se adaugă sucul de roÈ™ii È™i se mai lasă totul la fiert pentru aproximativ 10 minute. BorÈ™ul de găină trebuie gustat È™i potrivit de sare. 

Când borÈ™ul este aproape  gata, deasupra se presară verdeaÈ›a È™i tăieÈ›eii de casă, iar totul se mai lasă pe foc pentru 2 minute, până când sunt fierÈ›i È™i tăieÈ›eii.

 

Cum se fac tăiețeii de casă

Se prepară un aluat din gălbenuÈ™urile de ou bătute, sarea È™i făina. Totul se amestecă bine până când rezultă un aluat compact. Aluatul trebuie frământat ulterior pentru 10 minute, după care se lasă la odihnit pentru 20-30 de minute. 

Aluatul dospit se întinde pe blatul de bucătărie presărat cu făină până când se obÈ›ine o foaie subÈ›ire. Ulterior, cu un cuÈ›it se taie tăieÈ›eii, în funcÈ›ie de lățimea dorită. Când este momentul potrivit, tăiÈ›eii se adaugă în borÈ™ul de găină È™i totul este gata!

Beneficiile consumului de borș de găină

  • BorÈ™ul de găină este slab caloric È™i foarte uÈ™or de digerat. Este felul principal de mâncare, care îi oferă organismului nutrienÈ›ii de care are nevoie pentru a funcÈ›iona normal. 
  • Carnea folosită în borÈ™, în timpul fierberii, eliberează minerale esenÈ›iale organismului, iar organismul le asimilează foarte uÈ™or. 
  • Consumul regulat de borÈ™ de găină are efect antioxidant È™i previne constipaÈ›ia.

Nu uita că toate ingredientele naturale, legume È™i carne, le găseÈ™ti #LaDoiPaÈ™i de tine. Te aÈ™teptăm în magazine È™i te provocăm să încerci cea mai gustoasă reÈ›etă de borÈ™ de găină.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Ciorbă de legume de iarnă

Ciorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...

Vezi rețeta completă

Gogoși umplute: cum să faci gogoși rapid și sănătos

Gogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...

Vezi rețeta completă

Aperitive rapide: Chipsuri, tortilla și crochete

Uneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...

Vezi rețeta completă

Piftia de Crăciun. Toate secretele răciturilor de porc, pasăre și legume

Crăciunul nu ar fi același fără delicioasa piftie, starul meselor de Sărbători, alături de salata de boeuf și cozonac. De la tradiționalele răcituri d...

Vezi rețeta completă