Borș de găină - rețetă tradițională de încercat acasă

LaDoiPasi

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1.2 kg de carne de găină sau un pui de È›ară;
  • 1 l de borÈ™;
  • 3 l de apă;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 3 morcovi;
  • 1 rădăcină de È›elină;
  • 2 cepe medii;
  • 1 ardei kapia;
  • 1 ardei gras galben;
  • 1 roÈ™ie;
  • 200 ml suc de roÈ™ii;
  • 1 leuÈ™tean È™i pătrunjel verde.
  • 3 gălbenuÈ™uri;
  • 50 de făină;
  • 1 praf de sare.
Găsește magazinul apropiat

Borș de găină - cum pregătești rețeta

Întotdeauna este binevenită o porÈ›ie de ciorbă, iar de data aceasta îÈ›i recomandăm o reÈ›etă delicioasă de borÈ™ de găină. Notează-È›i ingredientele È™i vezi care sunt paÈ™ii pe care trebuie să îi urmezi pentru cel mai bun borÈ™.

Pentru un borÈ™ de găină gustos este indicat să foloseÈ™ti toată găina, inclusiv piele È™i oase. Găina trebuie tranÈ™ată în bucăți mici È™i totul se pune la fiert în trei litri de apă pentru aproximativ 30 de minute, în funcÈ›ie de tipul de carne folosit poate dura È™i mai mult până carnea fierbe, până la 60 de minute. Carnea de pui de casă face spumă la suprafață cât timp fierbe, din acest motiv este indicat să culegi spuma cu o paletă ori de câte ori este nevoie. 

Legumele se spală È™i se curăță de coajă, apoi se taie în cubuleÈ›e mărunte.

Când carnea este aproape fiartă, se spumează bine deasupra È™i se adaugă legumele mărunÈ›ite, se mai adaugă apă dacă mai este nevoie, iar totul se mai lasă la fiert pentru aproximativ 30-40 de minute la foc mediu. După 30 de minute se adaugă sucul de roÈ™ii È™i se mai lasă totul la fiert pentru aproximativ 10 minute. BorÈ™ul de găină trebuie gustat È™i potrivit de sare. 

Când borÈ™ul este aproape  gata, deasupra se presară verdeaÈ›a È™i tăieÈ›eii de casă, iar totul se mai lasă pe foc pentru 2 minute, până când sunt fierÈ›i È™i tăieÈ›eii.

 

Cum se fac tăiețeii de casă

Se prepară un aluat din gălbenuÈ™urile de ou bătute, sarea È™i făina. Totul se amestecă bine până când rezultă un aluat compact. Aluatul trebuie frământat ulterior pentru 10 minute, după care se lasă la odihnit pentru 20-30 de minute. 

Aluatul dospit se întinde pe blatul de bucătărie presărat cu făină până când se obÈ›ine o foaie subÈ›ire. Ulterior, cu un cuÈ›it se taie tăieÈ›eii, în funcÈ›ie de lățimea dorită. Când este momentul potrivit, tăiÈ›eii se adaugă în borÈ™ul de găină È™i totul este gata!

Beneficiile consumului de borș de găină

  • BorÈ™ul de găină este slab caloric È™i foarte uÈ™or de digerat. Este felul principal de mâncare, care îi oferă organismului nutrienÈ›ii de care are nevoie pentru a funcÈ›iona normal. 
  • Carnea folosită în borÈ™, în timpul fierberii, eliberează minerale esenÈ›iale organismului, iar organismul le asimilează foarte uÈ™or. 
  • Consumul regulat de borÈ™ de găină are efect antioxidant È™i previne constipaÈ›ia.

Nu uita că toate ingredientele naturale, legume È™i carne, le găseÈ™ti #LaDoiPaÈ™i de tine. Te aÈ™teptăm în magazine È™i te provocăm să încerci cea mai gustoasă reÈ›etă de borÈ™ de găină.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă