Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Întotdeauna este binevenită o porție de ciorbă, iar de data aceasta îți recomandăm o rețetă delicioasă de borș de găină. Notează-ți ingredientele și vezi care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru cel mai bun borș.
Pentru un borș de găină gustos este indicat să folosești toată găina, inclusiv piele și oase. Găina trebuie tranșată în bucăți mici și totul se pune la fiert în trei litri de apă pentru aproximativ 30 de minute, în funcție de tipul de carne folosit poate dura și mai mult până carnea fierbe, până la 60 de minute. Carnea de pui de casă face spumă la suprafață cât timp fierbe, din acest motiv este indicat să culegi spuma cu o paletă ori de câte ori este nevoie.
Legumele se spală și se curăță de coajă, apoi se taie în cubulețe mărunte.
Când carnea este aproape fiartă, se spumează bine deasupra și se adaugă legumele mărunțite, se mai adaugă apă dacă mai este nevoie, iar totul se mai lasă la fiert pentru aproximativ 30-40 de minute la foc mediu. După 30 de minute se adaugă sucul de roșii și se mai lasă totul la fiert pentru aproximativ 10 minute. Borșul de găină trebuie gustat și potrivit de sare.
Când borșul este aproape gata, deasupra se presară verdeața și tăiețeii de casă, iar totul se mai lasă pe foc pentru 2 minute, până când sunt fierți și tăiețeii.
Se prepară un aluat din gălbenușurile de ou bătute, sarea și făina. Totul se amestecă bine până când rezultă un aluat compact. Aluatul trebuie frământat ulterior pentru 10 minute, după care se lasă la odihnit pentru 20-30 de minute.
Aluatul dospit se întinde pe blatul de bucătărie presărat cu făină până când se obține o foaie subțire. Ulterior, cu un cuțit se taie tăiețeii, în funcție de lățimea dorită. Când este momentul potrivit, tăițeii se adaugă în borșul de găină și totul este gata!
Nu uita că toate ingredientele naturale, legume și carne, le găsești #LaDoiPași de tine. Te așteptăm în magazine și te provocăm să încerci cea mai gustoasă rețetă de borș de găină.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...
Vezi rețeta completăDacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...
Vezi rețeta completăOdată cu începerea școlii vin și provocările pentru pregătirea unor meniuri sănătoase și diversificate pentru copii. Știm cu toții că preparatele de...
Vezi rețeta completăA venit vara și odată cu ea și farmecul serilor pe terasă. În așteptarea vacanței îți propunem o reinterpretare a unui cocktail fresh, de sezon, cu o ...
Vezi rețeta completă