Compot de vișine

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 1 kg de vișine proaspete
  • 1 l de apa
  • 150 gr de zahăr
  • 1 Un baton de scorțișoară -la alegere
Găsește magazinul apropiat

Cu toții iubim fructele proaspete și încerăm de fiecare dată să ne bucurăm de gustul lor cât mai mult timp. Și cum vișinele sunt la mare căutare în această perioadă, ne-am propus să îți oferim o soluție pentru a te bucura de ele și în sezonul rece: compotul de vișine.

Porții: 3-6 borcane

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătire: 60 de minute

 

Modul de preparare

 

Pasul 1:  Spălăm vișinele în apă rece. Este bine să repetăm această operațiune de două sau trei ori pentru a curăța foarte bine fructele.

 

Pasul 2: Îndepărtăm codițele și frunzele și le lăsăm 2-3 minute într-o strecurătoare. Nu arunca codițele: lasă-le la uscat și folosește-le în ceai.  Sunt foarte benefice pentru organisem fiind recomandate mai ales pentru tratarea afecțiunilor renale.

 

Prepararea siropului

 

Pasul 1: Într-o oală turnăm 1 litru de apă în care adăugăm cele 150-200 gr de zahăr. Cantitatea variază în funcție de cât de dulce vrei să faci siropul.

 

Pasul 2: Punem la fiert timp de 4-5 minute și ne asigurăm că zahărul e dizolvat în întregime. Pentru un plus de aromă putem adăuga aici și scorțișoara.

 

Pasul 3: Dacă vei fierbe compotul la cuptor, este bine să îl preîncălzești la treapta minimă.

 

Așezarea în borcan și fierberea compotului

 

Înainte de așeza fructele în borcane, este bine să le igienizăm atât borcanele cât și capacele pentru a îndepărta orice urmă de murdărie.

Putem să le curățăm manual sau să folosim mașina de spălat vase. Este important să folosim o temperatură înaltă.

 

Pasul 1: Punem vișinele în borcane. Într-un borcan de 800 de ml intră undeva la 310-330 gr de vișine iar în unul de 400 de ml vom folosi undeva la 155- 165 gr de vișine.

 

Pasul 2: Turnăm sirpoul fierbinte până la buza borcanului. Ar trebui să fie o cantitate apropiată de 250 ml, respectiv 125 ml pentru borcanele mai mici.

 

Pasul 3: Strângem ermetic capacele și le răsturnăm de câteva ori pentru a ne asigura că nu curge lichid.

 

Pasul 4: Așezăm pe o tavă borcanele și le introduem în cuptor unde vor sta aproximativ 20 de minute. Păstrăm temperatura minimă- 115 grade Celsius.

 

Pasul 5: După ce au fiert este bine să le mai lăsăm câteva ore în cuptor pentru a se răcori treptat.

 

Pasul 6: La final nu uită, să mai verificăm o dată capacele pentru a ne asigura că nu curg.

 

Consumul de vișine aduce numeroase beneficii organismului nostru. Știai că vișinele îți asigură mult din necesarul nu numai de vitamine, minerale ci și de fibre și proteine? Tocmai de aceea fac parte din categoria ”superfructelor”.

Ele își păstrează multe din calități chiar și sub formă de compot. 

Iată câteva din beneficiile vișinelor:

 

- Sunt o bogată sursă de Vitamina C. Ajută la protecția organismului împotriva răcelii și a stărilor de slăbiciune.

 

- Reduc nivelul de zahăr din organism. Sunt o alegere minunată ma ales pentru persoanele care suferă de diabet.

 

- Îmbunătățesc memoria. Avțnd un puternic efect antioxidant, acest fruct ajută în procesul de memorare și îmbunătățesc concentarea.

 

- Scad riscul bolilor de inimă. Vișinele ajută la reglarea glucozei și a grăsimilor din organism, asigurând o bună circulație a sângelui. 

 

- Îmbunătățesc calitatea somnului cu ajutorul melatoninei.

O servim rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă