Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Cu toÈ›ii iubim fructele proaspete È™i încerăm de fiecare dată să ne bucurăm de gustul lor cât mai mult timp. Și cum viÈ™inele sunt la mare căutare în această perioadă, ne-am propus să îÈ›i oferim o soluÈ›ie pentru a te bucura de ele È™i în sezonul rece: compotul de viÈ™ine.
Porții: 3-6 borcane
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 60 de minute
Pasul 1: Spălăm viÈ™inele în apă rece. Este bine să repetăm această operaÈ›iune de două sau trei ori pentru a curăța foarte bine fructele.
Pasul 2: Îndepărtăm codiÈ›ele È™i frunzele È™i le lăsăm 2-3 minute într-o strecurătoare. Nu arunca codiÈ›ele: lasă-le la uscat È™i foloseÈ™te-le în ceai. Sunt foarte benefice pentru organisem fiind recomandate mai ales pentru tratarea afecÈ›iunilor renale.
Pasul 1: Într-o oală turnăm 1 litru de apă în care adăugăm cele 150-200 gr de zahăr. Cantitatea variază în funcÈ›ie de cât de dulce vrei să faci siropul.
Pasul 2: Punem la fiert timp de 4-5 minute È™i ne asigurăm că zahărul e dizolvat în întregime. Pentru un plus de aromă putem adăuga aici È™i scorÈ›iÈ™oara.
Pasul 3: Dacă vei fierbe compotul la cuptor, este bine să îl preîncălzeÈ™ti la treapta minimă.
Înainte de aÈ™eza fructele în borcane, este bine să le igienizăm atât borcanele cât È™i capacele pentru a îndepărta orice urmă de murdărie.
Putem să le curățăm manual sau să folosim maÈ™ina de spălat vase. Este important să folosim o temperatură înaltă.
Pasul 1: Punem viÈ™inele în borcane. Într-un borcan de 800 de ml intră undeva la 310-330 gr de viÈ™ine iar în unul de 400 de ml vom folosi undeva la 155- 165 gr de viÈ™ine.
Pasul 2: Turnăm sirpoul fierbinte până la buza borcanului. Ar trebui să fie o cantitate apropiată de 250 ml, respectiv 125 ml pentru borcanele mai mici.
Pasul 3: Strângem ermetic capacele È™i le răsturnăm de câteva ori pentru a ne asigura că nu curge lichid.
Pasul 4: AÈ™ezăm pe o tavă borcanele È™i le introduem în cuptor unde vor sta aproximativ 20 de minute. Păstrăm temperatura minimă- 115 grade Celsius.
Pasul 5: După ce au fiert este bine să le mai lăsăm câteva ore în cuptor pentru a se răcori treptat.
Pasul 6: La final nu uită, să mai verificăm o dată capacele pentru a ne asigura că nu curg.
Consumul de viÈ™ine aduce numeroase beneficii organismului nostru. Știai că viÈ™inele îÈ›i asigură mult din necesarul nu numai de vitamine, minerale ci È™i de fibre È™i proteine? Tocmai de aceea fac parte din categoria ”superfructelor”.
Ele îÈ™i păstrează multe din calități chiar È™i sub formă de compot.
Iată câteva din beneficiile viÈ™inelor:
- Sunt o bogată sursă de Vitamina C. Ajută la protecÈ›ia organismului împotriva răcelii È™i a stărilor de slăbiciune.
- Reduc nivelul de zahăr din organism. Sunt o alegere minunată ma ales pentru persoanele care suferă de diabet.
- Îmbunătățesc memoria. AvÈ›nd un puternic efect antioxidant, acest fruct ajută în procesul de memorare È™i îmbunătățesc concentarea.
- Scad riscul bolilor de inimă. ViÈ™inele ajută la reglarea glucozei È™i a grăsimilor din organism, asigurând o bună circulaÈ›ie a sângelui.
- Îmbunătățesc calitatea somnului cu ajutorul melatoninei.
Se serveste rece, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă