Conopidă la cuptor

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0 o conopidă mare (aproximatic 2 kg);
  • 400 gr de smântână cu 12% grăsime
  • 230 gr cașcaval
  • 2 ouă
  • 0 o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor
  • 0 o legătură de ceapă verde sau o ceapă albă/roșie
  • 0 o lingură de parmezan ras
  • 0 Sare și piper după gust
Găsește magazinul apropiat

Cum se face conopida la cuptor

 

Între timp, se pregătesc restul ingredientelor pentru a găti conopida la cuptor. Se dă drumul la cuptor și se lasă să se încălzească la 180 de grade.

 

Se taie ceapa mărunt, iar cașcavalul se taie în cubulețe mici. Ouăle se bat bine, iar peste se adaugă smântâna și se amestecă totul până se obține o pastă omogenă.

 

Când conopoida a fiert, aceasta se lasă la scurs într-o sită mare timp de 2-3 minute.

 

Se ia o tavă încăpătoare pentru cuptor, fie tavă din inox specială pentru cuptor 40/32 cm, fie tavă din ceramică pentru cuptor 35/23 cm și se unge bine cu bucata de unt pe toată suprafața.

 

În vas se pune, pe rând, un strat de conopidă, buchețele mici, o jumătate de lingură de pesmet deasupra, jumătate din cantitatea de cașcaval și ceapă, un sfert din cantitatea de smântână amestecată cu ou, sare și piper, iar deasupra încă un strat de conopidă. Urmezi acești pași până când termini toate ingredientele, iar la final, peste smântâna și oul presărat, adaugi tot parmezanul rămas.

 

Conpoida cu smântână și ou se pune la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până când s-a rumenit suficient de bine la suprafață.

 

Conopida se servește caldă și este felul principal ideal pentru masa de prânz sau cină în familie.

 

Cum alegi cea mai bună conopidă

Atunci când desfaci conopida în buchețele mici, mugurii tineri sunt și partea comestibilă a legumei. Așadar, pentru a te asigura că leguma este numai bună pentru consum, verifică să nu fie moale și să nu aibă pete la suprafață. De asemenea, conopida nu trebuie să aibă nici frunzele uscate.

 

Beneficiile consumului de conopidă

 

Un consum regulat de conopidă, fie că vorbim despre rețete cu conopidă la cuptor sau conopidă murată, îi poate oferi organismului surplusul necesar de vitamina B, C, Omega 3, potasiu, fosfor, calciu și antioxidanți. Printre cele mai importante beneficii ale consumului de conopodidă amintim:

 

  • Consumul de conopidă este benefic pentru o digestie sănătoasă - leguma favorizează digestia deoarece ușurează tranzitul intestinal.

 

  • Conopida menține creierul sănătos - îmbunătățește funcțiile cognitive și ajută la devoltarea armonioasă a creierului;

 

  • Îmbunătățește activitatea ficatului - conopida ajută la eliminarea toxinelor și purifică sângele.

 

  • Îmbunătățește imunitatea - datorită conținutului ridicat de vitamina C, conopida contribuie activ la îmbunătățirea imunității.

 

Ce alte rețete cu cunopidă mai poți încerca

 

  • Supă cremă de conopidă;
  • Conopidă pane/snițele;
  • Chifteluțe din conopidă;
  • Salată de conopidă;
  • Mâncare de conopidă cu pui la cuptor;
  • Conopidă murată.

 

Conopida este săracă în calorii și poate fi preparată într-o varietate de moduri. Este leguma ideală pentru a fi gătită la aburi sau la cuptor, iar asta o face ideală pentru masa de prânz sau cină. Te așteptăm în magazinele #LaDoiPași pentru ingrediente proaspete și aromate și-ți dorim poftă bună!

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Salată boeuf

Yummy….sunt puțini cei care nu mănâncă cu poftă o salată boeuf.

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Specific perioadei de iarnă, piftia este unul dintre preparatele românești care nu lipsește de pe mesele pofticioșilor.

Vezi rețeta completă

Pastă rapidă de pește

Cu toții ne dorim gustări rapide, gustoase și sănătoase.

Vezi rețeta completă

Menemem - omletă turcească

Ce zici să încerci o omletă turcească cu multe vitamine și arome?

Vezi rețeta completă