Cornulețe de post

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 150 ml borș
  • 250 ml ulei
  • 600 gr făină
  • 0 sare (un vârf)
  • 25 gr zahăr vanilat
  • 0 zahăr pudră pentru ornat
Găsește magazinul apropiat

Ingrediente

  • 150 g borș
  • 250 g ulei
  • 600 g făină
  • sare (un vârf)
  • zahăr vanilat 
  • zahăr pudră pentru ornat

 

Mod de preparare

Pasul 1: Se amestecă borșul, uleiul, sarea și zahărul vanilat;

Pasul 2: Peste toate acestea adăugăm treptat făina;

Pasul 3: Frământăm până obținem un aluat sfărâmicios;

Pasul 4: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit 15 minute;

Pasul 5: Tăiem aluatul în două foi nu prea groase și le întindem cu sucitorul;

Pasul 6: Fiecare foaie se taie în pătrățele egale;

Pasul 7: Umplem fiecare pătrățel cu umplutura aleasă (gem, rahat, dulceață sau nucă) și apoi le rulăm.

Pasul 8: Le punem pe o tavă întinsă și apoi le dăm la cuptor, la foc mediu. Este bine să preîncălzești cuptorul. În aproximativ 20 de minute cornulețele ar trebui să fie gata. Nu uita să întinzi pe tavă și hârtia de copt și să ai grijă să lași spațiu între cornulețe pentru a nu se prinde unele de altele;

Pasul 9: Când cornulețele sunt gata presărăm zahărul pudră.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Cine spune că în perioda de post nu ne putem bucura de un desert gustos?
Cornulețele pot avea un gust minunat chiar dacă nu conțin ouă, lapte sau smântână. În cele ce urmează îți spunem o rețetă de cornulețe de post foarte ușor de realizat.

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă