Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Pasul 1: Se amestecă borșul, uleiul, sarea și zahărul vanilat;
Pasul 2: Peste toate acestea adăugăm treptat făina;
Pasul 3: Frământăm până obținem un aluat sfărâmicios;
Pasul 4: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit 15 minute;
Pasul 5: Tăiem aluatul în două foi nu prea groase și le întindem cu sucitorul;
Pasul 6: Fiecare foaie se taie în pătrățele egale;
Pasul 7: Umplem fiecare pătrățel cu umplutura aleasă (gem, rahat, dulceață sau nucă) și apoi le rulăm.
Pasul 8: Le punem pe o tavă întinsă și apoi le dăm la cuptor, la foc mediu. Este bine să preîncălzești cuptorul. În aproximativ 20 de minute cornulețele ar trebui să fie gata. Nu uita să întinzi pe tavă și hârtia de copt și să ai grijă să lași spațiu între cornulețe pentru a nu se prinde unele de altele;
Pasul 9: Când cornulețele sunt gata presărăm zahărul pudră.
Cine spune că în perioda de post nu ne putem bucura de un desert gustos?
Cornulețele pot avea un gust minunat chiar dacă nu conțin ouă, lapte sau smântână. În cele ce urmează îți spunem o rețetă de cornulețe de post foarte ușor de realizat.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Biscuiții lui Moș Crăciun au devenit o tradiție și în casele multor români, dar și o bucurie pe care o împărtășim cu cei mici. Pe lângă distracț...
Vezi rețeta completăPentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...
Vezi rețeta completăSavurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!
Vezi rețeta completăOuă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...
Vezi rețeta completă