Cornulețe de post

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 150 ml borș
  • 250 ml ulei
  • 600 gr făină
  • 0 sare (un vârf)
  • 25 gr zahăr vanilat
  • 0 zahăr pudră pentru ornat
Găsește magazinul apropiat

Ingrediente

  • 150 g borș
  • 250 g ulei
  • 600 g făină
  • sare (un vârf)
  • zahăr vanilat 
  • zahăr pudră pentru ornat

 

Mod de preparare

Pasul 1: Se amestecă borșul, uleiul, sarea și zahărul vanilat;

Pasul 2: Peste toate acestea adăugăm treptat făina;

Pasul 3: Frământăm până obținem un aluat sfărâmicios;

Pasul 4: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit 15 minute;

Pasul 5: Tăiem aluatul în două foi nu prea groase și le întindem cu sucitorul;

Pasul 6: Fiecare foaie se taie în pătrățele egale;

Pasul 7: Umplem fiecare pătrățel cu umplutura aleasă (gem, rahat, dulceață sau nucă) și apoi le rulăm.

Pasul 8: Le punem pe o tavă întinsă și apoi le dăm la cuptor, la foc mediu. Este bine să preîncălzești cuptorul. În aproximativ 20 de minute cornulețele ar trebui să fie gata. Nu uita să întinzi pe tavă și hârtia de copt și să ai grijă să lași spațiu între cornulețe pentru a nu se prinde unele de altele;

Pasul 9: Când cornulețele sunt gata presărăm zahărul pudră.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Cine spune că în perioda de post nu ne putem bucura de un desert gustos?
Cornulețele pot avea un gust minunat chiar dacă nu conțin ouă, lapte sau smântână. În cele ce urmează îți spunem o rețetă de cornulețe de post foarte ușor de realizat.

Plăcintă cu vișine proaspete

Nu există nimic mai gustos decât o plăcintă de casă cu vișine proaspete, care clocotește într-o crustă pufoasă dar în același timp crocantă. Află ...

Vezi rețeta completă

Smoothie de fructe - o băutură răcoritoare și plină de vitamine

Smoothie-ul este o băutură delicioasă și răcoritoare pe care o poți prepara foarte ușor chiar la tine acasă. Profită de sezonul cald și de fructele mi...

Vezi rețeta completă

Musaca - rețetă tradițională grecească

Musacaua este bine-cunoscută printre rețetele românești, însă nu mulți știu că aceasta are origini grecești. Află rețeta tradițională de musaca ch...

Vezi rețeta completă

Pulpe de pui cu ciuperci și sos de smântână

Descoperă rețeta ce-ți va trezi toate papilele gustative. Potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat îți va lua doar câtev...

Vezi rețeta completă