Cornulețe de post

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 150 ml borș
  • 250 ml ulei
  • 600 gr făină
  • 0 sare (un vârf)
  • 25 gr zahăr vanilat
  • 0 zahăr pudră pentru ornat
Găsește magazinul apropiat

Ingrediente

  • 150 g borș
  • 250 g ulei
  • 600 g făină
  • sare (un vârf)
  • zahăr vanilat 
  • zahăr pudră pentru ornat

 

Mod de preparare

Pasul 1: Se amestecă borșul, uleiul, sarea și zahărul vanilat;

Pasul 2: Peste toate acestea adăugăm treptat făina;

Pasul 3: Frământăm până obținem un aluat sfărâmicios;

Pasul 4: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit 15 minute;

Pasul 5: Tăiem aluatul în două foi nu prea groase și le întindem cu sucitorul;

Pasul 6: Fiecare foaie se taie în pătrățele egale;

Pasul 7: Umplem fiecare pătrățel cu umplutura aleasă (gem, rahat, dulceață sau nucă) și apoi le rulăm.

Pasul 8: Le punem pe o tavă întinsă și apoi le dăm la cuptor, la foc mediu. Este bine să preîncălzești cuptorul. În aproximativ 20 de minute cornulețele ar trebui să fie gata. Nu uita să întinzi pe tavă și hârtia de copt și să ai grijă să lași spațiu între cornulețe pentru a nu se prinde unele de altele;

Pasul 9: Când cornulețele sunt gata presărăm zahărul pudră.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Cine spune că în perioda de post nu ne putem bucura de un desert gustos?
Cornulețele pot avea un gust minunat chiar dacă nu conțin ouă, lapte sau smântână. În cele ce urmează îți spunem o rețetă de cornulețe de post foarte ușor de realizat.

Salată de paste

Pentru zilele în care nu ai timp să gătești ceva laborios, avem soluția! Salata de paste este un preparat pentru întreaga familie, ușor de realizat, gust...

Vezi rețeta completă

Toast rapid pentru un mic dejun delicios

Savurează un mic dejun rapid, delicios, și hrănitor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente proaspete și o pâine bună și gustoasă!

Vezi rețeta completă

Ouă în Purgatoriu - rețetă napoletană cu roșii și ouă

Ouă în Purgatoriu este o rețetă apetisantă, economică și foarte ușor de gătit. Având origini antice napoletane, acest preparat este foarte iubit în t...

Vezi rețeta completă

Pui întreg la cuptor cu legume și rozmarin

Este atât de simplu să gătești un pui întreg la cuptor! Folosește cu încredere rămurele de rozmarin, usturoi și lămâie pentru un preparat sofisticat,...

Vezi rețeta completă