Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Pasul 1: Se amestecă borșul, uleiul, sarea și zahărul vanilat;
Pasul 2: Peste toate acestea adăugăm treptat făina;
Pasul 3: Frământăm până obținem un aluat sfărâmicios;
Pasul 4: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit 15 minute;
Pasul 5: Tăiem aluatul în două foi nu prea groase și le întindem cu sucitorul;
Pasul 6: Fiecare foaie se taie în pătrățele egale;
Pasul 7: Umplem fiecare pătrățel cu umplutura aleasă (gem, rahat, dulceață sau nucă) și apoi le rulăm.
Pasul 8: Le punem pe o tavă întinsă și apoi le dăm la cuptor, la foc mediu. Este bine să preîncălzești cuptorul. În aproximativ 20 de minute cornulețele ar trebui să fie gata. Nu uita să întinzi pe tavă și hârtia de copt și să ai grijă să lași spațiu între cornulețe pentru a nu se prinde unele de altele;
Pasul 9: Când cornulețele sunt gata presărăm zahărul pudră.
Cine spune că în perioda de post nu ne putem bucura de un desert gustos?
Cornulețele pot avea un gust minunat chiar dacă nu conțin ouă, lapte sau smântână. În cele ce urmează îți spunem o rețetă de cornulețe de post foarte ușor de realizat.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...
Vezi rețeta completăPane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completăÎn luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...
Vezi rețeta completăPare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completă