Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Â
Pasul 1: Se amestecă borșul, uleiul, sarea și zahărul vanilat;
Pasul 2: Peste toate acestea adăugăm treptat făina;
Pasul 3: Frământăm până obținem un aluat sfărâmicios;
Pasul 4: Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit 15 minute;
Pasul 5: Tăiem aluatul în două foi nu prea groase și le întindem cu sucitorul;
Pasul 6: Fiecare foaie se taie în pătrățele egale;
Pasul 7: Umplem fiecare pătrățel cu umplutura aleasă (gem, rahat, dulceață sau nucă) și apoi le rulăm.
Pasul 8: Le punem pe o tavă întinsă și apoi le dăm la cuptor, la foc mediu. Este bine să preîncălzești cuptorul. În aproximativ 20 de minute cornulețele ar trebui să fie gata. Nu uita să întinzi pe tavă și hârtia de copt și să ai grijă să lași spațiu între cornulețe pentru a nu se prinde unele de altele;
Pasul 9: Când cornulețele sunt gata presărăm zahărul pudră.
Cine spune că în perioda de post nu ne putem bucura de un desert gustos?
Cornulețele pot avea un gust minunat chiar dacă nu conțin ouă, lapte sau smântână. În cele ce urmează îți spunem o rețetă de cornulețe de post foarte ușor de realizat.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă