Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun? Putem merge pe ideea de ciocolată neagră, dacă vă place, sau să o combinăm cu mascarpone și fructe. Și dacă vrem ceva gustos și rapid, putem merge pe ideea de deserturi fără coacere, sau o salată de fructe cu fulgi de ciocolată. Și, uneori, putem să ne răsplătim cu un tort de dulciuri, ca să ne simțim ca în dimineața de Crăciun. Hai să vedem cum ne aducem puțină bucurie dulce în viața de zi cu zi ușor și ieftin:
Dulciurile rapide cu ciocolată sunt o idee foarte bună atunci când ai poftă de ceva dulce, dar nu ai prea mult timp de petrecut în bucătărie. Dacă ți-e poftă de o prăjitură, o cremă delicioasă sau un tort gata imediat, ciocolata este ingredientul magic. În plus, majoritatea acestor rețete sunt foarte ușor de preparat și conțin bunătăți pe care le poți lua din magazinele LaDoiPași. Hai să vedem câteva rețete:
Această rețetă nu necesită coacere și are la bază cremă de ciocolată Milka, cu o textură fină și un gust intens.
● 1 ciocolată Milka cu lapte
● 100 ml smântână lichidă
● 50 g biscuiți digestivi
● Fructe de pădure sau nuci pentru decor
Într-un bol, topește ciocolata Milka în cuptorul cu microunde, adaugă smântâna lichidă și amestecă bine, până se omogenizează. Zdrobește biscuiții digestivi și pune-i într-un pahar sau într-un bol mic. Toarnă crema de ciocolată deasupra bazei de biscuiți, adaugă fructe de pădure sau nuci pentru un plus de textură și aromă și servește imediat.
2. Prăjitură cu Ciocolată și Mascarpone
Această prăjitură cu ciocolată și mascarpone este un desert cremos, perfect pentru iubitorii de ciocolată și simplu de preparat:
Pentru blat:
● 200 g ciocolată neagră (de preferință cu un conținut de cacao de peste 50-70%)
● 200 g unt
● 150 g zahăr
● 4 ouă
● 100 g făină
● Un praf de sare
Pentru crema de mascarpone:
● 250 g Mascarpone Fine Life (luna asta o găsești la ofertă în magazinele LaDoiPași!)
● 200 ml smântână pentru frișcă
● 2-3 linguri de zahăr pudră (după gust)
● 1 linguriță esență de vanilie
Pentru decor:
● Ciocolată rasă, pudră de cacao sau fructe (opțional)
Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol, topește ciocolata și untul (poți folosi cuptorul cu microunde sau baia de aburi, amestecând din când în când, până ce sunt complet omogenizate). Adaugă zahărul și amestecă bine, apoi încorporează ouăle, amestecând bine după fiecare. Adaugă făina și un praf de sare, amestecând ușor. Toarnă compoziția în tavă și coace blatul timp de 20-25 de minute, până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. Lasă-l să se răcească complet.
Într-un bol mare, pune crema de mascarpone, smântâna pentru frișcă și zahărul pudră. Bate amestecul cu mixerul până când devine aerat și cremos. Adaugă esența de vanilie și amestecă ușor. Întinde crema de mascarpone peste blatul răcit, uniformizând suprafața. Decorează prăjitura cu ciocolată rasă, pudră de cacao sau fructe, după preferințe.
3. Prăjitură cu Mere și Ciocolată de Post
Această prăjitură este ideală pentru momentele când vrei să te răsfeți cu un desert fără zahăr, în perioada de post. Combinația de mere și ciocolată este echilibrată și foarte aromată, oferindu-ți o gustare rapidă și sănătoasă.
● 1 măr mare ras
● 150 g unt de arahide (sau unt de migdale)
● 200 g fulgi de ovăz
● 3-4 linguri de miere sau sirop de agave (după gust)
● 1 linguriță esență de migdale
● Un praf de sare
● 100 g ciocolată neagră (de preferință cu conținut ridicat de cacao, topită)
● Opțional: nuci mărunțite, semințe de chia, bucăți mici de ciocolată
Curăță și rade mărul. Stoarce ușor sucul, astfel încât compoziția să nu fie prea umedă. Într-un bol mare, combină untul de arahide, mierea (sau siropul de agave), esența de migdale, amestecând bine până obții o compoziție omogenă. Adaugă fulgii de ovăz, sarea și merele rase. Amestecă bine, până când toate ingredientele sunt bine integrate. Dacă dorești, adaugă și nuci sau semințe de chia. Tapetează o tavă mică cu hârtie de copt și întinde compoziția uniform, presând bine cu o spatulă pentru a obține o suprafață netedă. Toarna ciocolata topită peste și pune tava la frigider timp de 1-2 ore, până când compoziția se întărește suficient pentru a fi tăiată.
Acompaniaz-o cu un cocktail Bellini și vei avea o zi fantastică! Poftă bună!
Tort de Dulciuri
Un tort rapid și delicios, plin de dulciuri și ciocolată, poate fi ideal pentru ocazii speciale sau pentru momentele când vrei să savurezi ceva extravagant, inspirat de dulciurile americane.
● biscuiți cu ciocolată
● smântână pentru frișcă
● ciocolată cu lapte sau ciocolată de casă
● unt
● Decor la alegere (bomboane Chokotoff Poiana, mini-biscuiți, fructe)
Zdrobește biscuiții cu ciocolată și pune-i într-o formă rotundă. Bate cu mixerul smântâna pentru frișcă până obții o constistență pufoasă și amestec-o cu ciocolată topită. Toarnă la final ciocolată topită amestecată cu unt peste cremă, nivelează și decorează cu bomboane Chokotoff, mini-biscuiți și fructe. Lasă tortul la frigider pentru aproximativ o oră înainte de servire. Merge cu un pahar de Angelli Lichior de cireșe (la ofertă și el în magazinele LaDoiPași)
Zile minunate să ai, dulci și pline de momente fericite!
Se serveste cald, este delicioasa!
Pofta buna!
Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun?
Vezi rețeta completăÎn funcție de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, m...
Vezi rețeta completăFasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completă