Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Cu un conÈ›inut bogat de vitamina A, C È™i K, consumul regulat de gogonele murate încetineÈ™te procesul de îmbătrânire È™i luptă împotriva radicalilor liberi. O porÈ›ie de gogonele murate poate fi servită lângă orice preparat culinar, indiferent de momentul zilei, iar gustul acriÈ™or È™i uÈ™or picant al gogonelelor poate fi pregătit în orice gospodărie, dacă urmezi cu atenÈ›ie instrucÈ›iunile reÈ›etei. AÈ™adar, iată cum faci cele mai bune gogonele pentru iarnă!
Se spală bine gogonelele, morcovii È™i hreanul. După ce au fost spălaÈ›i, morcovii se curăță È™i se taie rondele, la fel È™i usturoiul, apoi se curăță hreanul È™i se taie în patru bucăți, pe lungime.
Între timp, pune într-un vas 3 litri de apă È™i lingurile de sare È™i lasă vasul pe foc până când începe să dea în clocot.
Ia borcane curate È™i sterilizate È™i aÈ™ează pe fundul lor un strat de tulpini rupte de mărar È™i câteva frunze de È›elină. AÈ™ează gogonelele împreună cu bucăți din florile de conopidă È™i rondele de morcovi. Când borcanul cu gogonele este plin, adaugă frunze de dafin, boabe de muÈ™tar, boabe de piper È™i restul de bucăți de tulpini de È›elină, mărar È™i usturoi. La final, adaugă saramura fierbinte peste gogonele.
Sigilează borcanele cu gogonele foarte bine È™i depozitează-le într-un loc răcoros È™i întunecat.
Pentru ca reÈ›eta de gogonele murate să fie delicioasă, contează foarte mult starea gogonelelor pe care le foloseÈ™ti. Alege întotdeauna gogonele ferme È™i netede, fără urme de fisuri ori lovituri. În cazul în care adaugi în borcan È™i gogonele stricate, riÈ™ti să se strige întreg borcanul de murături È™i să nu se păstreze intact pentru iarnă.
Nu uita de condimente! Extrem de importante, pentru aroma È™i gustul lor, condimentele trebuie să fie întotdeauna proaspete. Saramura pentru condimente trebuie să fie cât mai aromată pentru a păstra peste iarnă savoarea gogonelelor la borcan.
Pentru gogonele la borcan nu este recomandat să foloseÈ™ti sare iodată deoarece murăturile îÈ™i pot pierde forma intactă. Calculează întotdeauna cantitatea de sare în funcÈ›ie de fiecare litru al vasului.
Ai grijă să aÈ™ezi toate ingredientele bine astfel încât, la final, gogonelele să nu plutească în borcan. În felul acesta, te asiguri că te vei bucura de gustul proaspăt al legumelor pe durata întregului sezon rece.
Gogonelele murate, datorită procesului de fermentare, deoarece microorganismele din întregul procesul de acrire consumă din zaharurile pe care le conÈ›in legumele, devin un aliat de încredere în curele de slăbire È™i dietele anti-obezitate.
În procesul de murare se dezvoltă o serie de probiotice naturale, care capătă proprietăți terapeutice È™i îmbunătățesc sistemul imunitar. Gogonelele murate au efect antibiotic È™i antiviral, astfel că luptă împotriva microbilor È™i viruÈ™ilor.
În urma unui studiu german aflăm că gogonelele conÈ›in alcaloizi, care împiedică înmulÈ›irea viruÈ™ilor hepatici È™i blochează proliferarea virusului C.
Consumul de gogonele este recomandat și pentru creșterea rezistenței la efort fizic prelungit deoarece ajută la creșterea masei musculare. Este recomandat copiilor, dar și adolescenților care au o constituție firavă.
Un aliment de nădejde pentru femeile însărcinate, gogonelele murate calmează stările de rău È™i previn greÈ›urile din sarcină.
Consumul de gogonele contribuie la reducerea nivelului glicemiei È™i îmbunătățeÈ™te hemoglobina pacienÈ›ilor cu diabet.
ÎÈ›i dorim mult succes în prepararea reÈ›etei de gogonele murate È™i poftă bună!
Gogonelele murate sunt garnitura ideală pentru orice preparat în sezonul rece. Sunt un deliciu cu specific românesc, care se pregăteÈ™te uÈ™or È™i se păstrează în cămară pe timp de iarnă. Mai jos îÈ›i spunem cum să faci cea mai bună reÈ›etă de gogonele murate!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Mascarpone este o cremă de brânză fără sare, așa că se poate folosi și la preparate dulci, și sărate. Seamănă cu o smântână, dar este mai grasă,...
Vezi rețeta completă
Fructul pasiunii (sau maracuja) este un fruct originar din America de Sud, Maracuja este numele autohton, în limba Tupi (a triburilor indigene din sudul Brazil...
Vezi rețeta completă
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi rețeta completă
Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completă