Gogonele murate - cum faci cea mai bună rețetă de gogonele

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 2 kg gogonele
  • 1 tulpină de hrean
  • 2 morcovi
  • 0 un buchet de flori de conopidă
  • 0 o tulpină mărar uscat
  • 4 foi de dafin
  • 0 frunze de țelină
  • 8 căței de usturoi
  • 1 lingură boabe de mustar
  • 4 linguri de sare grunjoasă
  • 1 lingură piper boabe
Găsește magazinul apropiat

Rețetă pentru gogonele murate

Cu un conținut bogat de vitamina A, C și K, consumul regulat de gogonele murate încetinește procesul de îmbătrânire și luptă împotriva radicalilor liberi. O porție de gogonele murate poate fi servită lângă orice preparat culinar, indiferent de momentul zilei, iar gustul acrișor și ușor picant al gogonelelor poate fi pregătit în orice gospodărie, dacă urmezi cu atenție instrucțiunile rețetei. Așadar, iată cum faci cele mai bune gogonele pentru iarnă!

Rețetă gogonele - mod de preparare

Se spală bine gogonelele, morcovii și hreanul. După ce au fost spălați, morcovii se curăță și se taie rondele, la fel și usturoiul, apoi se curăță hreanul și se taie în patru bucăți, pe lungime.

Între timp, pune într-un vas 3 litri de apă și lingurile de sare și lasă vasul pe foc până când începe să dea în clocot.

Cum pregătești gogonelele pentru iarnă

Ia borcane curate și sterilizate și așează pe fundul lor un strat de tulpini rupte de mărar și câteva frunze de țelină. Așează gogonelele împreună cu bucăți din florile de conopidă și rondele de morcovi. Când borcanul cu gogonele este plin, adaugă frunze de dafin, boabe de muștar, boabe de piper și restul de bucăți de tulpini de țelină, mărar și usturoi. La final, adaugă saramura fierbinte peste gogonele.

Sigilează borcanele cu gogonele foarte bine și depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat.

Cum știi să alegi cele mai bune gogonele?

Pentru ca rețeta de gogonele murate să fie delicioasă, contează foarte mult starea gogonelelor pe care le folosești. Alege întotdeauna gogonele ferme și netede, fără urme de fisuri ori lovituri. În cazul în care adaugi în borcan și gogonele stricate, riști să se strige întreg borcanul de murături și să nu se păstreze intact pentru iarnă.

Nu uita de condimente! Extrem de importante, pentru aroma și gustul lor, condimentele trebuie să fie întotdeauna proaspete. Saramura pentru condimente trebuie să fie cât mai aromată pentru a păstra peste iarnă savoarea gogonelelor la borcan.

Pentru gogonele la borcan nu este recomandat să folosești sare iodată deoarece murăturile își pot pierde forma intactă. Calculează întotdeauna cantitatea de sare în funcție de fiecare litru al vasului.

Ai grijă să așezi toate ingredientele bine astfel încât, la final, gogonelele să nu plutească în borcan. În felul acesta, te asiguri că te vei bucura de gustul proaspăt al legumelor pe durata întregului sezon rece.

Gogonele murate - beneficii

Gogonelele murate sunt sărace în calorii

Gogonelele murate, datorită procesului de fermentare, deoarece microorganismele din întregul procesul de acrire consumă din zaharurile pe care le conțin legumele, devin un aliat de încredere în curele de slăbire și dietele anti-obezitate.

Gogonelele conțin probiotice naturale

În procesul de murare se dezvoltă o serie de probiotice naturale, care capătă proprietăți terapeutice și îmbunătățesc sistemul imunitar. Gogonelele murate au efect antibiotic și antiviral, astfel că luptă împotriva microbilor și virușilor.

Consumul de gogonele este recomandat bolnavilor de hepatită

În urma unui studiu german aflăm că gogonelele conțin alcaloizi, care împiedică înmulțirea virușilor hepatici și blochează proliferarea virusului C.

Gogonelele, adjuvant natural pentru creșterea masei musculare

Consumul de gogonele este recomandat și pentru creșterea rezistenței la efort fizic prelungit deoarece ajută la creșterea masei musculare. Este recomandat copiilor, dar și adolescenților care au o constituție firavă.

Gogonelele murate reduc stările de greață

Un aliment de nădejde pentru femeile însărcinate, gogonelele murate calmează stările de rău și previn grețurile din sarcină.

Consumul de gogonele contribuie la reducerea nivelului glicemiei și îmbunătățește hemoglobina pacienților cu diabet. 

Îți dorim mult succes în prepararea rețetei de gogonele murate și poftă bună!

Gogonelele murate sunt garnitura ideală pentru orice preparat în sezonul rece. Sunt un deliciu cu specific românesc, care se pregătește ușor și se păstrează în cămară pe timp de iarnă. Mai jos îți spunem cum să faci cea mai bună rețetă de gogonele murate!

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fasole cu cârnați

Mai sunt câteva zile până ce Romania se îmbracă în haine de sărbătoare iar oamenii își spun “La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale. Mult a...

Vezi rețeta completă

Risotto cu trei feluri de brânză

Dacă iți este dor de zilele minunate de vară, de o cină la lumina lumânărilor pe malul mării, de Bella Italia, încearcă această rețetă minunată de ...

Vezi rețeta completă

Mini burger

Odată cu începerea școlii vin și provocările pentru pregătirea unor meniuri sănătoase și diversificate pentru copii. Știm cu toții că preparatele de...

Vezi rețeta completă

Cocktail Bellini

A venit vara și odată cu ea și farmecul serilor pe terasă. În așteptarea vacanței îți propunem o reinterpretare a unui cocktail fresh, de sezon, cu o ...

Vezi rețeta completă