Plăcintă de dovleac - rețeta tradițională a toamnei

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 0 Mod de preparare Dovleacul se curăță de coajă, după care miezul obținut se trece prin răzătoare și se obține pulpa de dovleac. Se amestecă miezul răzuit cu 150 de gr de unt, apoi se pune totul într-o cratiță și se lasă la foc mic, pentru 15 minute, până
  • 450 gr foi de plăcintă
  • 250 gr unt
  • 0 O esență de vanilie sau scorțișoară, cum preferi
Găsește magazinul apropiat

Dovleacul este alimentul specific toamnei, cu un conținut ridicat de betacaroten, vitamine din complexul B și mulți nutrienți care îmbunătățesc sistemul imunitar în timpul sezonului rece. Consumul regulat de dovleac ajută și la creșterea nivelului de serotonină din corp, hormon cunoscut și ca hormonul fericirii, așa că încă un motiv în plus să consumi și mai multă plăcintă de dovleac. Îți spunem rețeta tradițională de plăcină pe care o poți încerca și tu acasă.

 

Mod de preparare

 

Dovleacul se curăță de coajă, după care miezul obținut se trece prin răzătoare și se obține pulpa de dovleac. Se amestecă miezul răzuit cu 150 de gr de unt, apoi se pune totul într-o cratiță și se lasă la foc mic, pentru 15 minute, până când se înmoaie. Se adaugă și esența de vanilie sau puțină scorțișoară în timpul fierberii. Când a trecut timpul, compoziția se lasă să se răcească.

 

Între timp, se topește restul de unt, după care se lasă să se răcească, deoarece va fi de folos pentru a unge foile de plăcintă.

 

Într-o tavă pentru cuptor de dimensiuni medii, 41x31 cm, se pune foaie de copt și se începe montarea foilor de plăcintă. Se așează prima foaie de plăcintă, tapetată în prealabil cu unt, peste care se mai adaugă încă două foi de plăcintă, apoi se pune compoziția de dovleac copt.

 

Adaugă restul de foi de plăcintă rămase, pliază capetele, după care rulează foile de plăcintă. Unge ruloul obținut cu unt și pune tava cu plăcintă de dovleac la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, timp de 30 - 35 de minute.

 

Scoate plăcinta din cuptor și las-o să se răcească, după care o poți pudra cu zahăr pudră.

Tipuri de dovleac bun pentru plăcintă

Principalele soiuri comestibile de dovleac sunt:

 

  • Dovleacul plăcintar care se deosebește după forma lunguiață. Are un gust dulce și este ideal pentru plăcinte sau alte deserturi cu dovleac. Acest soi de dovleac este cultivat cel mai des în România.

 

  • Dovleacul american care se deosebește după forma rotundă și turtită la capete. Acest tip de dovleac este comestibil și este folosit adesea pentru supe de dovleac și alte rețete. Acest soi este foarte întâlnit peste Ocean, ba chiar este foarte întâlnit pentru sărbătoarea de Halloween.

 

Trucuri care te ajută să faci cea mai bună plăcintă de dovleac

 

Dovleacul poate fi lăsat în bucăți mai mari, nu este obligatoriu să fie răzuit sau tocat mărunt pentru plăcintă. Cu cât bucățile de dovleac sunt mai mari, cu atât se va simți un gust mai intens în plăcintă.

 

Un zahăr brun folosit în plăcintă îi va da acesteia un gust mai intens și o textură mult mai densă umpluturii.

 

Folosește întotdeauna mirodenii, deoarece acestea dau un gust mult mai bun preparatului. Vanilia, scorțișoara și nucșoara sunt cele mai recomandate mirodenii pentru plăcinta de dovleac.

 

Înainte de a pune plăcinta la cuptor, asigură-te că acesta a fost bine încălzit în prealabil. Cuptorul trebuie să atingă temperatura ideală înainte, deoarece acest lucru ajută la o coacere corectă a preparatului.

 

 

Când vrei să faci cea mai bună rețetă de plăcintă de dovleac, nu uita că toate ingredientele proaspete le găsești #LaDoiPași de tine. Te așteptăm în magazine și întotdeauna te îndrumăm pentru a face cele mai bune alegeri. Poftă bună!

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Tochitură de porc moldovenească

Tochitura de porc este una dintre cele mai consumate rețete culinare românești. Se pregătește după rețete diferite, în funcție de specificul fiecărei ...

Vezi rețeta completă

Plăcintă de dovleac - rețeta tradițională a toamnei

Plăcinta de dovleac este una dintre rețetele dulci ale copilăriei. Miezul aromat și foarte gustos al unui dovleac copt este numai bun de folosit pentru o pl...

Vezi rețeta completă

Biluțe din brânză

Cu doar câteva ingrediente vei obține o gustare delicioasă perfectă pentru întâlnirile cu cei dragi.

Vezi rețeta completă

Pastă de pește

Cu toate că este o rețetă simplă, gustul este cu adevărat deosebit fiind o gustare ideală pentru mesele în familie.

Vezi rețeta completă