sticker icon

Bucătar amator

rating star rating star

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 3 picioare de porc
  • 1 ciolan de porc (crud)
  • 2 limbi de porc
  • 2 urechi de porc
  • 3 linguriţă sare
  • 1 lingură boabe de piper
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 3 oase de vită (opÈ›ional)
Găsește magazinul apropiat

Ingrediente:

 

  • 3 picioare de porc
  • 1 buc ciolan de porc (crud)
  • 2 limbi de porc
  • 2 urechi de porc
  • 3 linguriÈ›e de sare
  • 1 lingură boabe de piper
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 2 oase de vită (opÈ›ional)

 

Mod de preparare

  • Se curăță cu apă rece toate bucățile de carne, asigurându-ne că sunt lipsite de păr sau grăsimi nedorite. Acestea trebuie să fie perfect curate la sfârÈ™itul acestei etape. Se poate folosi o perie sau un cuÈ›it pentru a freca murdăria de pe È™orici.

  • După curățare bucățile de carne se vor lăsa în apă rece aproximativ 30 de minute pentru a se scurge restul de sânge rămas în ele.

  • Se vor pune la fiert picioarele de porc, ciolanul, limba, urechile de porc È™i oasele de vită (opÈ›ional) astfel încât să fie acoperite cu apă complet, având aproximativ 6 cm deasupra acestora.

  • Alături de acestea vom pune sarea, piperul È™i jumătate din usturoi făcut în prealabil pastă sau mujdei tradiÈ›ional (usturoi, apă È™i sare).

  • După ce apa a fost spumată se vor acoperi cu capac È™i se vor fierbe la foc mic, aproximativ 4 ore.

  • La sfârÈ™it vom adăuga restul de usturoi pisat È™i se amestecă. La 5-10 minute se potriveÈ™te de gust cu sare.

  • Ulterior se asamblează piftia sau răcitura în vase (de preferat castroane) astfel:

    • Se alege carnea macră de pe oase sau orice altă parte preferată din bucățile fierte È™i se aÈ™ază în castroanele dorite.

    • Separat se toarnă într-un alt vas zeama de la răcitură trecută printr-o sită cu tifon.

    • Zeama limpede se toarnă cu grijă peste carnea din castroane.

  • Se lasă la răcit pe masă È™i ulterior la rece (balcon, cămară, frigider). Această etapă durează câteva ore, până când preparatul este închegat.

  • Se serveÈ™te rece!

Cu gândul la piftia din copilărie ți-am pregătit o rețetă.

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Mâncărică de cartofi ca la bunica

Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...

Vezi rețeta completă

Cum să faci un pane mai mult ca perfect

Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...

Vezi rețeta completă

Tort de clătite: Desertul simplu și delicios pentru orice ocazie

În luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...

Vezi rețeta completă

Rețetă simplă de pâine de casă

Pare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...

Vezi rețeta completă