Bucătar amator
Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Â
Â
Se curăță cu apă rece toate bucățile de carne, asigurându-ne că sunt lipsite de păr sau grăsimi nedorite. Acestea trebuie să fie perfect curate la sfârșitul acestei etape. Se poate folosi o perie sau un cuțit pentru a freca murdăria de pe șorici.
După curățare bucățile de carne se vor lăsa în apă rece aproximativ 30 de minute pentru a se scurge restul de sânge rămas în ele.
Se vor pune la fiert picioarele de porc, ciolanul, limba, urechile de porc și oasele de vită (opțional) astfel încât să fie acoperite cu apă complet, având aproximativ 6 cm deasupra acestora.
Alături de acestea vom pune sarea, piperul și jumătate din usturoi făcut în prealabil pastă sau mujdei tradițional (usturoi, apă și sare).
După ce apa a fost spumată se vor acoperi cu capac și se vor fierbe la foc mic, aproximativ 4 ore.
La sfârșit vom adăuga restul de usturoi pisat și se amestecă. La 5-10 minute se potrivește de gust cu sare.
Ulterior se asamblează piftia sau răcitura în vase (de preferat castroane) astfel:
Se alege carnea macră de pe oase sau orice altă parte preferată din bucățile fierte și se așază în castroanele dorite.
Separat se toarnă într-un alt vas zeama de la răcitură trecută printr-o sită cu tifon.
Zeama limpede se toarnă cu grijă peste carnea din castroane.
Se lasă la răcit pe masă și ulterior la rece (balcon, cămară, frigider). Această etapă durează câteva ore, până când preparatul este închegat.
Se servește rece!
Cu gândul la piftia din copilărie ți-am pregătit o rețetă.
Se serveste rece, este delicioasa!
Pofta buna!
Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...
Vezi rețeta completăPane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completăÎn luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...
Vezi rețeta completăPare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completă