Bucătar amator
Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Â
Â
Se curăță cu apă rece toate bucățile de carne, asigurându-ne că sunt lipsite de păr sau grăsimi nedorite. Acestea trebuie să fie perfect curate la sfârșitul acestei etape. Se poate folosi o perie sau un cuțit pentru a freca murdăria de pe șorici.
După curățare bucățile de carne se vor lăsa în apă rece aproximativ 30 de minute pentru a se scurge restul de sânge rămas în ele.
Se vor pune la fiert picioarele de porc, ciolanul, limba, urechile de porc și oasele de vită (opțional) astfel încât să fie acoperite cu apă complet, având aproximativ 6 cm deasupra acestora.
Alături de acestea vom pune sarea, piperul și jumătate din usturoi făcut în prealabil pastă sau mujdei tradițional (usturoi, apă și sare).
După ce apa a fost spumată se vor acoperi cu capac și se vor fierbe la foc mic, aproximativ 4 ore.
La sfârșit vom adăuga restul de usturoi pisat și se amestecă. La 5-10 minute se potrivește de gust cu sare.
Ulterior se asamblează piftia sau răcitura în vase (de preferat castroane) astfel:
Se alege carnea macră de pe oase sau orice altă parte preferată din bucățile fierte și se așază în castroanele dorite.
Separat se toarnă într-un alt vas zeama de la răcitură trecută printr-o sită cu tifon.
Zeama limpede se toarnă cu grijă peste carnea din castroane.
Se lasă la răcit pe masă și ulterior la rece (balcon, cămară, frigider). Această etapă durează câteva ore, până când preparatul este închegat.
Se servește rece!
Cu gândul la piftia din copilărie ți-am pregătit o rețetă.
Se serveste rece, este delicioasa!
Pofta buna!
Fasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completăCând ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai în căldura din bucătărie, deserturile fără coacere sunt o idee excelentă! Există rețete rapide, uș...
Vezi rețeta completăFructele de mare ne inspiră de obicei o vacanță la mare, un restaurant italienesc, sau grecesc, un apus de soare și un pahar de vin alb, în compania cuiva ...
Vezi rețeta completă