sticker icon

Bucătar amator

rating star rating star

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 3 picioare de porc
  • 1 ciolan de porc (crud)
  • 2 limbi de porc
  • 2 urechi de porc
  • 3 linguriţă sare
  • 1 lingură boabe de piper
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 3 oase de vită (opÈ›ional)
Găsește magazinul apropiat

Ingrediente:

 

  • 3 picioare de porc
  • 1 buc ciolan de porc (crud)
  • 2 limbi de porc
  • 2 urechi de porc
  • 3 linguriÈ›e de sare
  • 1 lingură boabe de piper
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 2 oase de vită (opÈ›ional)

 

Mod de preparare

  • Se curăță cu apă rece toate bucățile de carne, asigurându-ne că sunt lipsite de păr sau grăsimi nedorite. Acestea trebuie să fie perfect curate la sfârÈ™itul acestei etape. Se poate folosi o perie sau un cuÈ›it pentru a freca murdăria de pe È™orici.

  • După curățare bucățile de carne se vor lăsa în apă rece aproximativ 30 de minute pentru a se scurge restul de sânge rămas în ele.

  • Se vor pune la fiert picioarele de porc, ciolanul, limba, urechile de porc È™i oasele de vită (opÈ›ional) astfel încât să fie acoperite cu apă complet, având aproximativ 6 cm deasupra acestora.

  • Alături de acestea vom pune sarea, piperul È™i jumătate din usturoi făcut în prealabil pastă sau mujdei tradiÈ›ional (usturoi, apă È™i sare).

  • După ce apa a fost spumată se vor acoperi cu capac È™i se vor fierbe la foc mic, aproximativ 4 ore.

  • La sfârÈ™it vom adăuga restul de usturoi pisat È™i se amestecă. La 5-10 minute se potriveÈ™te de gust cu sare.

  • Ulterior se asamblează piftia sau răcitura în vase (de preferat castroane) astfel:

    • Se alege carnea macră de pe oase sau orice altă parte preferată din bucățile fierte È™i se aÈ™ază în castroanele dorite.

    • Separat se toarnă într-un alt vas zeama de la răcitură trecută printr-o sită cu tifon.

    • Zeama limpede se toarnă cu grijă peste carnea din castroane.

  • Se lasă la răcit pe masă È™i ulterior la rece (balcon, cămară, frigider). Această etapă durează câteva ore, până când preparatul este închegat.

  • Se serveÈ™te rece!

Cu gândul la piftia din copilărie ți-am pregătit o rețetă.

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

3 Rețete Delicioase cu Fasole

Fasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...

Vezi rețeta completă

Murături asortate: delicii garantate

Cum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...

Vezi rețeta completă

Rețete de desert fără coacere

Când ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai în căldura din bucătărie, deserturile fără coacere sunt o idee excelentă! Există rețete rapide, uș...

Vezi rețeta completă

Rețetă de paste cu creveți

Fructele de mare ne inspiră de obicei o vacanță la mare, un restaurant italienesc, sau grecesc, un apus de soare și un pahar de vin alb, în compania cuiva ...

Vezi rețeta completă