sticker icon

Bucătar amator

rating star rating star

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 3 picioare de porc
  • 1 ciolan de porc (crud)
  • 2 limbi de porc
  • 2 urechi de porc
  • 3 linguriţă sare
  • 1 lingură boabe de piper
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 3 oase de vită (opțional)
Găsește magazinul apropiat

Ingrediente:

 

  • 3 picioare de porc
  • 1 buc ciolan de porc (crud)
  • 2 limbi de porc
  • 2 urechi de porc
  • 3 lingurițe de sare
  • 1 lingură boabe de piper
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 2 oase de vită (opțional)

 

Mod de preparare

  • Se curăță cu apă rece toate bucățile de carne, asigurându-ne că sunt lipsite de păr sau grăsimi nedorite. Acestea trebuie să fie perfect curate la sfârșitul acestei etape. Se poate folosi o perie sau un cuțit pentru a freca murdăria de pe șorici.

  • După curățare bucățile de carne se vor lăsa în apă rece aproximativ 30 de minute pentru a se scurge restul de sânge rămas în ele.

  • Se vor pune la fiert picioarele de porc, ciolanul, limba, urechile de porc și oasele de vită (opțional) astfel încât să fie acoperite cu apă complet, având aproximativ 6 cm deasupra acestora.

  • Alături de acestea vom pune sarea, piperul și jumătate din usturoi făcut în prealabil pastă sau mujdei tradițional (usturoi, apă și sare).

  • După ce apa a fost spumată se vor acoperi cu capac și se vor fierbe la foc mic, aproximativ 4 ore.

  • La sfârșit vom adăuga restul de usturoi pisat și se amestecă. La 5-10 minute se potrivește de gust cu sare.

  • Ulterior se asamblează piftia sau răcitura în vase (de preferat castroane) astfel:

    • Se alege carnea macră de pe oase sau orice altă parte preferată din bucățile fierte și se așază în castroanele dorite.

    • Separat se toarnă într-un alt vas zeama de la răcitură trecută printr-o sită cu tifon.

    • Zeama limpede se toarnă cu grijă peste carnea din castroane.

  • Se lasă la răcit pe masă și ulterior la rece (balcon, cămară, frigider). Această etapă durează câteva ore, până când preparatul este închegat.

  • Se servește rece!

O servim rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Cu gândul la piftia din copilărie ți-am pregătit o rețetă.

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă

Paste cu sos de roșii și măsline

Ți-am pregătit o rețetă de paste delicioase, perfectă pentru a fi gătită în această perioadă a postului. Pastele sunt întotdeauna o alegere bună at...

Vezi rețeta completă

Brioșe cu dovleac

Dovleacul, unul dintre simbolurile toamnei, ne duce cu gândul la momentele copilăriei când ne ciopleam felinarele, dar și la gustul de acasă al plăcintei ...

Vezi rețeta completă