sticker icon

Bucătar amator

rating star rating star

Rețetă simplă pentru piftie, răcitură fără gelatină

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 3 picioare de porc
  • 1 ciolan de porc (crud)
  • 2 limbi de porc
  • 2 urechi de porc
  • 3 linguriţă sare
  • 1 lingură boabe de piper
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 3 oase de vită (opÈ›ional)
Găsește magazinul apropiat

Ingrediente:

 

  • 3 picioare de porc
  • 1 buc ciolan de porc (crud)
  • 2 limbi de porc
  • 2 urechi de porc
  • 3 linguriÈ›e de sare
  • 1 lingură boabe de piper
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 2 oase de vită (opÈ›ional)

 

Mod de preparare

  • Se curăță cu apă rece toate bucățile de carne, asigurându-ne că sunt lipsite de păr sau grăsimi nedorite. Acestea trebuie să fie perfect curate la sfârÈ™itul acestei etape. Se poate folosi o perie sau un cuÈ›it pentru a freca murdăria de pe È™orici.

  • După curățare bucățile de carne se vor lăsa în apă rece aproximativ 30 de minute pentru a se scurge restul de sânge rămas în ele.

  • Se vor pune la fiert picioarele de porc, ciolanul, limba, urechile de porc È™i oasele de vită (opÈ›ional) astfel încât să fie acoperite cu apă complet, având aproximativ 6 cm deasupra acestora.

  • Alături de acestea vom pune sarea, piperul È™i jumătate din usturoi făcut în prealabil pastă sau mujdei tradiÈ›ional (usturoi, apă È™i sare).

  • După ce apa a fost spumată se vor acoperi cu capac È™i se vor fierbe la foc mic, aproximativ 4 ore.

  • La sfârÈ™it vom adăuga restul de usturoi pisat È™i se amestecă. La 5-10 minute se potriveÈ™te de gust cu sare.

  • Ulterior se asamblează piftia sau răcitura în vase (de preferat castroane) astfel:

    • Se alege carnea macră de pe oase sau orice altă parte preferată din bucățile fierte È™i se aÈ™ază în castroanele dorite.

    • Separat se toarnă într-un alt vas zeama de la răcitură trecută printr-o sită cu tifon.

    • Zeama limpede se toarnă cu grijă peste carnea din castroane.

  • Se lasă la răcit pe masă È™i ulterior la rece (balcon, cămară, frigider). Această etapă durează câteva ore, până când preparatul este închegat.

  • Se serveÈ™te rece!

Cu gândul la piftia din copilărie ți-am pregătit o rețetă.

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă