Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Carnea de oaie dezosată se porÈ›ionează, se fasonează È™i se curăță bine de pieliÈ›e. Între timp pregătim un amestec de condimente format din: sare, piper, boia iute È™i boia dulce È™i cimbru. Amestecul se presară în strat uniform pe toată suprafaÈ›a cărnii. Ulterior, se prepară un mujdei din 5-6 căței de usturoi diluat cu vin alb È™i se stropeÈ™te carnea cu ajutorul unui mănunchi de crenguÈ›e din cimbru.
Carnea de oaie bine condimentată se împachetează strâns È™i se aÈ™ează într-un vas încăpător, după care se depozitează la loc răcoros (chiar È™i în frigider) pentru 3-5 zile. După aceste zile de maturare, carnea se scoate È™i se lasă afară la aer pentru 1-2 zile.
AtenÈ›ie! Trebuie păstrată într-un loc sigur, fără praf, insecte sau alte mirosuri.
După ce a fost păstrată la rece, carnea se afumă la fum rece, dar fumul nu trebuie să bată direct pe carne.
Pastrama de oaie crudă ori afumată se poate păstra la frigider și se poate consuma ca atare, drept aperitiv, sub formă de ruladă ori pe grătar.
Rețetă pastramă de oaie - pastramă cu baiț
Pastrama de oaie, preparatul ideal pentru un prânz copios, se face È™i acum după reÈ›eta veche, tradiÈ›ională, care nu È™i-a schimbat deloc gustul ori savoarea. Deloc complicat de gătit, pastrama de oaie necesită doar răbdare È™i timp de pregătire. Mai jos îÈ›i spunem cum să prepari pastramă de oaie la tine acasă după cele două metode clasice: pastramă de oaie uscată È™i pastramă de oaie cu baiÈ›.
Secretul, pentru a pregăti cea mai bună pastramă de oaie, este să folosești carne de la oile sterpe, tineretul ovin crescut de aproximativ un an de zile.
De asemenea, pentru reÈ›eta tradiÈ›ională de pastramă de oaie, se jupoaie È™i întâi se taie oaie, se scot organele interne È™i se atârnă la rece, de preferabil într-o cameră frigorifică, acolo unde se lasă pentru o zi È™i o noapte, ca să se întărească.
Dacă nu vrei să cumperi o cantitate mare de carne de oaie, pe care ulterior să o depozitezi în lada frigorifică, poÈ›i pregăti pastramă de oaie doar din anumite zone porÈ›ionate de carne È™i anume:
AÈ™adar, să începem prepararea reÈ›etei de pastramă de oaie.
Carnea de oaie se taie È™i se dezosează. Între timp, se pregăteÈ™te baiÈ›ul în care urmează să se păstreze pastrama de oaie.
Pentru baiÈ› se folosesc 3-4 litri de vin alb, 6-7 căpățâni de usturoi È™i toate condimentele. Se mai adaugă È™i apă dacă este necesar. Pastrama de oaie se adaugă în baiÈ›ul obÈ›inut, acolo unde se păstrează pentru 7-10 zile la loc răcoros, dar se amestecă È™i se întoarce de pe o parte pe alta din când în când. Pastrama de oaie trebuie să stea acoperită în baiÈ›.
După zilele de maturare, pastrame de oaie se scoate din baiÈ› È™i se lasă la zvântat pentru 1-2 zile, după care se afumă la rece, dar fără ca fumul să bată direct pe carne.
Pastrama de oaie este gata. Se păstrează la rece!
Ambele metode de pastramă de oaie pot fi ulterior pregătite pe grătar, deoarece carnea devine fragedă și aromată.
Pastrama de oaie poate fi consumată împreună cu o porÈ›ie de leguma la grătar, cartofi la cuptor sau salată de murături asortate!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Pare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completăCiorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completăGogoșile umplute sunt un desert de nerefuzat pentru oricine: cu un exterior puțin crocant și un interior delicios, sunt perfecte pentru orice ocazie, mai ale...
Vezi reÈ›eta completăUneori avem chef de ceva rapid È™i delicios de ronțăit, dar È™i special, să ne facă ziua mai bună. Sau poate vrem să pregătim ceva pentru o masă festivÄ...
Vezi rețeta completă