Top 3 rețete cu carne de vită

Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 600 gr carne de vită;
  • 500 gr pastă de roÈ™ii;
  • 2 cepe mici;
  • 2 conserve de mazăre cu morcovi;
  • 50 gr nuci;
  • 500 gr cartofi fierÈ›i;
  • 2 linguri ulei;
  • 200 gr smântână;
  • 200 ml supă de legume;
  • 0 condimente: sare, piper, chimen, boia;
  • 0 usturoi;
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare friptură de vită cu gutui

Pune uleiul la încins într-o tigaie mare È™i adaugă ceapa tocată mărunt È™i usturoiul tăiat. Lasă-le la sotat pentru 5 minute, până vezi că se înmoaie. Când sunt gata, scoate-le din tigaie È™i lasă-le deoparte. Tot în aceeaÈ™i tigaie, pune gutuile decojite È™i tăiate cubuleÈ›e È™i lasă-le în uleiul încins pentru 5 minute, până se înmoaie. Scoate-le È™i lasă-le deoparte.

TRUC! Pentru a evita ca gutuile să capete o culoare maronie, le poÈ›i păstra în apă minerală, până în momentul în care le vei folosi în reÈ›eta de friptură.

Adaugă carnea de vită tăiată în bucăți È™i las-o să se prăjească pentru 10 minute, până capătă o culoare maronie pe ambele părÈ›i. Acum, peste carne adaugă ceapa È™i usturoiul, roÈ™iile, pasta È™i piureul de roÈ™ii, frunzele de dafin, scorÈ›iÈ™oara È™i vinul. Adaugă apă astfel încât să acopere toată friptura, amestecă bine È™i lasă totul la fiert pentru aproximativ o oră. După o oră, adaugă È™i gutuile È™i mai lasă totul pe foc pentru încă 30-60 de minute.

Acum, friptura de vită este gata, iar sosul s-a îngroÈ™at suficient pentru a fi numai bun de mâncat.

Poți servi friptura de vită alături de o porție de orez sau paste simple fierte.

ÎÈ›i place carnea de vită, nu È™tii ce să mai găteÈ™ti È™i nici nu ai foarte mult timp la dispoziÈ›ie? ÎÈ›i spunem mai jos câteva reÈ›ete de fripturi suculente È™i delicioase. Dacă respecÈ›i câÈ›iva paÈ™i de mai jos, vei obÈ›ine un prânz sau, de ce nu, o cină extrem de gustoasă în doar câÈ›iva paÈ™i.
Iată care sunt cele mai bune rețete cu carne de vită

Rețetă gulaș de vită cu legume

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 600 g carne de vită;
  • 500 g pastă de roÈ™ii;
  • 2 cepe mici;
  • 2 linguri bulion;
  • 2 conserve de mazăre cu morcovi;
  • 50 de gr nuci;
  • 500 cartofi fierÈ›i;
  • 2 linguri ulei;
  • 200 g smântână;
  • 200 ml supă de legume;
  • condimente: sare, piper, chimen, boia;

 

Mod de preparare reÈ›etă gulaÈ™ de vită 

Carnea de vită se taie cubuleÈ›e È™i se pune în ulei încins, la prăjit pentru câteva minute, pe o parte È™i pe alta. Ceapa se taie cubuleÈ›e, usturoiul se zdrobeÈ™te È™i totul se adaugă peste carne È™i se lasă la călit. Se adaugă È™i bulionul, sare, piper, boia È™i chimen È™i se lasă la fiert pentru aproximativ 30 de minute.

La final se adaugă roÈ™iile È™i supa, se lasă să dea un clocot, după care se pune la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade pentru o oră jumate.

Înainte cu 20 de minute de a scoate friptura din cuptor, se adaugă È™i mazărea cu morcovii. GulaÈ™ul de vită se scoate din cuptor, iar deasupra se toarnă amestecul de smântână cu nuci.

Se condimentează cu sare și piper și se consumă cald!

Rețetă antricot de vită cu piure gratinat

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 2 bucăți antricot de vită;
  • 200 gr caÈ™caval;
  • 6 cartofi;
  • 150 ml lapte;
  • 100 gr unt;
  • ulei;
  • sare È™i piper.

 

Mod de preparare antricot de vită:

Cartofii se curăță, se spală È™i se taie în cubuleÈ›e, după care se pun la fiert. După ce au fiert, se pasează È™i se amestecă cu untul È™i laptele. Se adaugă sare după gust. Piureul de cartofi se pune într-un vas termorezistent, iar deasupra se presară caÈ™cavalul ras È™i se pune la cuptor pentru 10 minute.

Antricotul de vită se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se presară sare și piper și se pune pe grătar pentru maxim 8 minute pe fiecare parte.

Se serveÈ™te cald împreună cu piureul gratinat.

Trucuri pentru cea mai bună și suculentă friptură de vită

  • Feliile de carne de vită nu trebuie să fie tăiate subÈ›ire, ci trebuie să aibă o grosime de aproximativ două degete.
  • Carnea de vită nu se pune niciodată în uleiul încins imediat după ce a fost scoasă de la frigider. Ea trebuie lăsată la temperatura camerei aproximativ o oră înainte de a fi gătită;
  • Pentru carnea de vită trebuie să foloseÈ™ti întotdeauna sare grunjoasă È™i nu sare fină, deoarece sarea de mare se absoarbe treptat în carne.
  • Înainte ca friptura de vită să fie gata, este recomandat să tamponezi carnea cu un bucheÈ›el de ierburi aromatice proaspete (rozmarin sau oregano) pentru un plus de aromă.
  • Imediat cum carnea de vită este gata, adaugă o bucată mică de unt pe ea È™i las-o să se odihnească pentru 2 minute.

Dacă vei urma trucurile de mai sus cu siguranță vei obține cele mai bune preparate culinare cu carne de vită.

Se serveste calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă