Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Pune uleiul la încins într-o tigaie mare și adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul tăiat. Lasă-le la sotat pentru 5 minute, până vezi că se înmoaie. Când sunt gata, scoate-le din tigaie și lasă-le deoparte. Tot în aceeași tigaie, pune gutuile decojite și tăiate cubulețe și lasă-le în uleiul încins pentru 5 minute, până se înmoaie. Scoate-le și lasă-le deoparte.
TRUC! Pentru a evita ca gutuile să capete o culoare maronie, le poți păstra în apă minerală, până în momentul în care le vei folosi în rețeta de friptură.
Adaugă carnea de vită tăiată în bucăți și las-o să se prăjească pentru 10 minute, până capătă o culoare maronie pe ambele părți. Acum, peste carne adaugă ceapa și usturoiul, roșiile, pasta și piureul de roșii, frunzele de dafin, scorțișoara și vinul. Adaugă apă astfel încât să acopere toată friptura, amestecă bine și lasă totul la fiert pentru aproximativ o oră. După o oră, adaugă și gutuile și mai lasă totul pe foc pentru încă 30-60 de minute.
Acum, friptura de vită este gata, iar sosul s-a îngroșat suficient pentru a fi numai bun de mâncat.
Poți servi friptura de vită alături de o porție de orez sau paste simple fierte.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Îți place carnea de vită, nu știi ce să mai gătești și nici nu ai foarte mult timp la dispoziție? Îți spunem mai jos câteva rețete de fripturi suculente și delicioase. Dacă respecți câțiva pași de mai jos, vei obține un prânz sau, de ce nu, o cină extrem de gustoasă în doar câțiva pași.
Iată care sunt cele mai bune rețete cu carne de vită
Ingrediente pentru 4 porții:
Carnea de vită se taie cubulețe și se pune în ulei încins, la prăjit pentru câteva minute, pe o parte și pe alta. Ceapa se taie cubulețe, usturoiul se zdrobește și totul se adaugă peste carne și se lasă la călit. Se adaugă și bulionul, sare, piper, boia și chimen și se lasă la fiert pentru aproximativ 30 de minute.
La final se adaugă roșiile și supa, se lasă să dea un clocot, după care se pune la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade pentru o oră jumate.
Înainte cu 20 de minute de a scoate friptura din cuptor, se adaugă și mazărea cu morcovii. Gulașul de vită se scoate din cuptor, iar deasupra se toarnă amestecul de smântână cu nuci.
Se condimentează cu sare și piper și se consumă cald!
Ingrediente pentru 2 porții:
Cartofii se curăță, se spală și se taie în cubulețe, după care se pun la fiert. După ce au fiert, se pasează și se amestecă cu untul și laptele. Se adaugă sare după gust. Piureul de cartofi se pune într-un vas termorezistent, iar deasupra se presară cașcavalul ras și se pune la cuptor pentru 10 minute.
Antricotul de vită se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se presară sare și piper și se pune pe grătar pentru maxim 8 minute pe fiecare parte.
Se servește cald împreună cu piureul gratinat.
Trucuri pentru cea mai bună și suculentă friptură de vită
Dacă vei urma trucurile de mai sus cu siguranță vei obține cele mai bune preparate culinare cu carne de vită.
Nu există nimic mai gustos decât o plăcintă de casă cu vișine proaspete, care clocotește într-o crustă pufoasă dar în același timp crocantă. Află ...
Vezi rețeta completăSmoothie-ul este o băutură delicioasă și răcoritoare pe care o poți prepara foarte ușor chiar la tine acasă. Profită de sezonul cald și de fructele mi...
Vezi rețeta completăMusacaua este bine-cunoscută printre rețetele românești, însă nu mulți știu că aceasta are origini grecești. Află rețeta tradițională de musaca ch...
Vezi rețeta completăDescoperă rețeta ce-ți va trezi toate papilele gustative. Potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat îți va lua doar câtev...
Vezi rețeta completă