Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Pune uleiul la încins într-o tigaie mare și adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul tăiat. Lasă-le la sotat pentru 5 minute, până vezi că se înmoaie. Când sunt gata, scoate-le din tigaie și lasă-le deoparte. Tot în aceeași tigaie, pune gutuile decojite și tăiate cubulețe și lasă-le în uleiul încins pentru 5 minute, până se înmoaie. Scoate-le și lasă-le deoparte.
TRUC! Pentru a evita ca gutuile să capete o culoare maronie, le poți păstra în apă minerală, până în momentul în care le vei folosi în rețeta de friptură.
Adaugă carnea de vită tăiată în bucăți și las-o să se prăjească pentru 10 minute, până capătă o culoare maronie pe ambele părți. Acum, peste carne adaugă ceapa și usturoiul, roșiile, pasta și piureul de roșii, frunzele de dafin, scorțișoara și vinul. Adaugă apă astfel încât să acopere toată friptura, amestecă bine și lasă totul la fiert pentru aproximativ o oră. După o oră, adaugă și gutuile și mai lasă totul pe foc pentru încă 30-60 de minute.
Acum, friptura de vită este gata, iar sosul s-a îngroșat suficient pentru a fi numai bun de mâncat.
Poți servi friptura de vită alături de o porție de orez sau paste simple fierte.
Îți place carnea de vită, nu știi ce să mai gătești și nici nu ai foarte mult timp la dispoziție? Îți spunem mai jos câteva rețete de fripturi suculente și delicioase. Dacă respecți câțiva pași de mai jos, vei obține un prânz sau, de ce nu, o cină extrem de gustoasă în doar câțiva pași.
Iată care sunt cele mai bune rețete cu carne de vită
Ingrediente pentru 4 porții:
Carnea de vită se taie cubulețe și se pune în ulei încins, la prăjit pentru câteva minute, pe o parte și pe alta. Ceapa se taie cubulețe, usturoiul se zdrobește și totul se adaugă peste carne și se lasă la călit. Se adaugă și bulionul, sare, piper, boia și chimen și se lasă la fiert pentru aproximativ 30 de minute.
La final se adaugă roșiile și supa, se lasă să dea un clocot, după care se pune la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade pentru o oră jumate.
Înainte cu 20 de minute de a scoate friptura din cuptor, se adaugă și mazărea cu morcovii. Gulașul de vită se scoate din cuptor, iar deasupra se toarnă amestecul de smântână cu nuci.
Se condimentează cu sare și piper și se consumă cald!
Ingrediente pentru 2 porții:
Cartofii se curăță, se spală și se taie în cubulețe, după care se pun la fiert. După ce au fiert, se pasează și se amestecă cu untul și laptele. Se adaugă sare după gust. Piureul de cartofi se pune într-un vas termorezistent, iar deasupra se presară cașcavalul ras și se pune la cuptor pentru 10 minute.
Antricotul de vită se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se presară sare și piper și se pune pe grătar pentru maxim 8 minute pe fiecare parte.
Se servește cald împreună cu piureul gratinat.
Trucuri pentru cea mai bună și suculentă friptură de vită
Dacă vei urma trucurile de mai sus cu siguranță vei obține cele mai bune preparate culinare cu carne de vită.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completăÎn luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...
Vezi rețeta completăPare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completăCiorbița de legume e genială: te saturi, te hidratezi (dacă nu bei destulă apă), nu îngrașă și poate fi chiar delicioasă (dacă folosești legume proa...
Vezi rețeta completă