Top 3 rețete cu carne de vită

Laura Adamache

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 600 gr carne de vită;
  • 500 gr pastă de roșii;
  • 2 cepe mici;
  • 2 conserve de mazăre cu morcovi;
  • 50 gr nuci;
  • 500 gr cartofi fierți;
  • 2 linguri ulei;
  • 200 gr smântână;
  • 200 ml supă de legume;
  • 0 condimente: sare, piper, chimen, boia;
  • 0 usturoi;
Găsește magazinul apropiat

Mod de preparare friptură de vită cu gutui

Pune uleiul la încins într-o tigaie mare și adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul tăiat. Lasă-le la sotat pentru 5 minute, până vezi că se înmoaie. Când sunt gata, scoate-le din tigaie și lasă-le deoparte. Tot în aceeași tigaie, pune gutuile decojite și tăiate cubulețe și lasă-le în uleiul încins pentru 5 minute, până se înmoaie. Scoate-le și lasă-le deoparte.

TRUC! Pentru a evita ca gutuile să capete o culoare maronie, le poți păstra în apă minerală, până în momentul în care le vei folosi în rețeta de friptură.

Adaugă carnea de vită tăiată în bucăți și las-o să se prăjească pentru 10 minute, până capătă o culoare maronie pe ambele părți. Acum, peste carne adaugă ceapa și usturoiul, roșiile, pasta și piureul de roșii, frunzele de dafin, scorțișoara și vinul. Adaugă apă astfel încât să acopere toată friptura, amestecă bine și lasă totul la fiert pentru aproximativ o oră. După o oră, adaugă și gutuile și mai lasă totul pe foc pentru încă 30-60 de minute.

Acum, friptura de vită este gata, iar sosul s-a îngroșat suficient pentru a fi numai bun de mâncat.

Poți servi friptura de vită alături de o porție de orez sau paste simple fierte.

O servim calda, este delicioasa!

Pofta buna!

Îți place carnea de vită, nu știi ce să mai gătești și nici nu ai foarte mult timp la dispoziție? Îți spunem mai jos câteva rețete de fripturi suculente și delicioase. Dacă respecți câțiva pași de mai jos, vei obține un prânz sau, de ce nu, o cină extrem de gustoasă în doar câțiva pași.
Iată care sunt cele mai bune rețete cu carne de vită

Rețetă gulaș de vită cu legume

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 600 g carne de vită;
  • 500 g pastă de roșii;
  • 2 cepe mici;
  • 2 linguri bulion;
  • 2 conserve de mazăre cu morcovi;
  • 50 de gr nuci;
  • 500 cartofi fierți;
  • 2 linguri ulei;
  • 200 g smântână;
  • 200 ml supă de legume;
  • condimente: sare, piper, chimen, boia;

 

Mod de preparare rețetă gulaș de vită 

Carnea de vită se taie cubulețe și se pune în ulei încins, la prăjit pentru câteva minute, pe o parte și pe alta. Ceapa se taie cubulețe, usturoiul se zdrobește și totul se adaugă peste carne și se lasă la călit. Se adaugă și bulionul, sare, piper, boia și chimen și se lasă la fiert pentru aproximativ 30 de minute.

La final se adaugă roșiile și supa, se lasă să dea un clocot, după care se pune la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade pentru o oră jumate.

Înainte cu 20 de minute de a scoate friptura din cuptor, se adaugă și mazărea cu morcovii. Gulașul de vită se scoate din cuptor, iar deasupra se toarnă amestecul de smântână cu nuci.

Se condimentează cu sare și piper și se consumă cald!

Rețetă antricot de vită cu piure gratinat

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 2 bucăți antricot de vită;
  • 200 gr cașcaval;
  • 6 cartofi;
  • 150 ml lapte;
  • 100 gr unt;
  • ulei;
  • sare și piper.

 

Mod de preparare antricot de vită:

Cartofii se curăță, se spală și se taie în cubulețe, după care se pun la fiert. După ce au fiert, se pasează și se amestecă cu untul și laptele. Se adaugă sare după gust. Piureul de cartofi se pune într-un vas termorezistent, iar deasupra se presară cașcavalul ras și se pune la cuptor pentru 10 minute.

Antricotul de vită se spală și se tamponează cu un șervețel absorbant. Se presară sare și piper și se pune pe grătar pentru maxim 8 minute pe fiecare parte.

Se servește cald împreună cu piureul gratinat.

Trucuri pentru cea mai bună și suculentă friptură de vită

  • Feliile de carne de vită nu trebuie să fie tăiate subțire, ci trebuie să aibă o grosime de aproximativ două degete.
  • Carnea de vită nu se pune niciodată în uleiul încins imediat după ce a fost scoasă de la frigider. Ea trebuie lăsată la temperatura camerei aproximativ o oră înainte de a fi gătită;
  • Pentru carnea de vită trebuie să folosești întotdeauna sare grunjoasă și nu sare fină, deoarece sarea de mare se absoarbe treptat în carne.
  • Înainte ca friptura de vită să fie gata, este recomandat să tamponezi carnea cu un buchețel de ierburi aromatice proaspete (rozmarin sau oregano) pentru un plus de aromă.
  • Imediat cum carnea de vită este gata, adaugă o bucată mică de unt pe ea și las-o să se odihnească pentru 2 minute.

Dacă vei urma trucurile de mai sus cu siguranță vei obține cele mai bune preparate culinare cu carne de vită.

Lasagna cu anghinare și mozzarella

Dacă vă doriți un prânz delicios și rapid, Laura Adamache vă invită să încercați o rețetă ușoară de lasagna cu anghinare și mozzarella. Laura vă...

Vezi rețeta completă

Banana bread - rețeta pentru cel mai iubit chec pe bază de banane

Banana bread sau renumitul chec cu banane este desertul simplu de pregătit acasă, pe bază de piure de banane și nucă, cu un miez fraged și o aromă aparte...

Vezi rețeta completă

Rulada pufoasa cu crema de ciocolata –Rețetă de la Laura Adamache

Luna aceasta, Laura Adamache și-a propus să ne surprindă cu o rețetă ușor de făcut, dar atât de gustoasă încât nu rezistă foarte mult fără a fi sa...

Vezi rețeta completă

Chiftele vegetariene cu mei și susan

Chiftele vegetariene cu mei și susan sunt o opțiune perfectă dacă vrei să pregătești un fel de mâncare sănătos, fără gluten și delicios! Chiar dac...

Vezi rețeta completă