Livingul este spațiul comun al locuinței în care poți să petreci timp liber, să te relaxezi împreună cu cei dragi și poate fi locul perfect pentru serile cu prietenii. Pentru că este o cameră multifuncțională, care poate găzdui lejer o serie de evenimente diferite, îți propunem să o decorezi în concordanță cu nevoile întregii familii. Cum poți face asta? Iată câteva idei simple de organizare, dar extrem de utile înainte de a începe efectiv amenajarea! Pentru început, îți recomandăm ca înainte de amenajarea efectivă a livingului să îți stabilești o listă cu priorități, mai exact, cu funcțiile pe care îți dorești să le îndeplinească viitorul living. În urma unei schițe în detaliu a spațiului și a unei configurații a elementelor pe care îți dorești să le integrezi în decor, vei știi de ce ai nevoie cu adevărat. Așadar, la ce trebuie să fii atent:
Nu uita nici de amplasarea electronicelor necesare în living. Mai jos îți oferim câteva idei pentru amplasarea lor în decorul din living.
Pentru că nu de multe ori avem norocul să dispunem de un living spațios și luminos, în decorarea unui living mic trebuie să urmezi câteva reguli simple. Deloc imposibil să amenajezi un decor armonios, chiar și într-un spațiu dificil, iată câteva reguli de care să ții cont:
Amenajarea unui living lung, dar îngust are la bază câteva secrete de stil. Cel mai important criteriu de care trebuie să ții cont este organizarea spațiului în două zone principale și anume: zona de socializare și zona de luat masa. Pentru zona de socializare va trebui să iei în calcul o canapea, masă de cafea și fotolii, eventual și televizor. Pentru zona de luat masa, vei avea nevoie de masă, scaune, etajeră sau comodă și accesoriile necesare aranjării mesei.
Pentru că vorbim despre un spațiu deschis, cel mai important este să creezi un aspect unitar, un spațiu care se leagă într-un mod armonios cu restul locuinței. Aici, trebuie să ții cont de detaliile alese în restul casei, bucătărie sau dormitor deoarece este important să coordonezi finisajele, cât și stilurile de amenajare.
Important de reținut în amenajarea unui living open space:
Indiferent de dimensiunea ori forma unui living, dintr-un spațiu modern nu pot lipsi nici aparatele electronice, mai ales că am stabilit deja livingul drept camera care servește relaxării familiei.
Pentru că televizorul este elementul principal în majoritatea locuințelor, iată ce trebuie să știi atunci când alegi să îl integrezi în living. Cum și unde așezi televizorul?
Din fericire, datorită noilor generații performante de electronice, acum sarcina de a camufla un aparat electronic este mult mai ușoară. Fie că vrei să îl adaugi într-un decor sofisticat, minimalist sau vintage, televizorul poate fi așezat pe mobila de living, poate fi prins în perete cu ajutorul unui suport ori poate fi încorporat într-un dulap cu uși glisante, care îți permite să îl ascunzi ori de câte ori nu îl folosești.
Important de reținut: televizorul trebuie așezat la o distanță de cel puțin două ori mai mare decât diagonala sa, însă nu mai mare decât triplul diagonalei sale.
Dacă în living vrei să ai la îndemână și un computer, atunci fie poți opta pentru montarea unui birou cu două laturi, dacă spațiul îți permite, fie poți monta o poliță pe perete pentru depozitarea lui sau poți adăuga o măsuță de cafea pe care să îți păstrezi laptop-ul atunci când nu îl folosești.
Bineînțeles că nu uităm nici de sistemul audio care îți poate transforma livingul într-o mini sală de cinema. Ține cont că trebuie să alegi un număr mai mic sau mai mare de boxe în funcție de dimensiunea spațiului, pentru efecte sonore bune. Boxele fie le poți așeza pe mobila de living, fie le poți lăsa la nivelului pardoselii, integrate în decor.
Pentru un living complet amenajat, amplasează corpuri de iluminat în mai multe colțuri ale camerei. În felul acesta, lumina va oferi senzația unui spațiu mult mai mare.
Să amenajezi un living primitor nu este deloc o misiune grea. Tot ce îți rămâne de făcut este să ții cont de sfaturile de mai sus, iar rezultatul va fi impresionant!