Temperatura scăzută precum și fenomenele care caracterizează această perioadă cum sunt vântul aspru și frigul excesiv se resimt si la nivelul pielii noastre. Specialiștii confirmă faptul că iarna organismul nostru secretă mai puțin sebum, substanța care conferă pielii o textură fină și mătăsoasă, ceea ce duce, în cazul persoanelor predispuse, la apariția acneelor, iar la cele cu pielea uscată, la adâncirea ridurilor. De asemenea, în funcție de cât de sensibilă este pielea ta, poate apărea senzația de uscăciune sau chiar iritație, precum și un aspect tern al pielii. Pentru o piele hidratată, luminoasă și sănătoasă în sezonul rece te sfătuim să urmezi câțiva pași importanți pentru a face față efectelor frigului.
Curățarea tenului este primul pas cu care ar trebui să începi deoarece este unul dintre factorii cei mai importanți în îngrijirea pielii. Poluarea, praful și radicalii liberi, precum și substanțele chimice din produsele de machiaj duc la îmbătrânirea prematură a tenului.
Astfel, pentru a păstra echilibrul optim al pielii, oricât de obosită ai fi nu uita să faci asta de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, folosind produse de demachiere cum sunt apa tonică sau cea micelară. După acest pas vei putea aplica produsele de îngrijire zilnică cum este crema hidratantă, dar și pe cele ocazionale cum sunt uleiurile și măștile de hidratare și revitalizare.
Crema hidratantă nu trebuie să lipsească din rutina zilnică de îngrijire a niciunei femei. Un ten îngrijit, curat și luminos te va face mai plăcută, mai încrezătoare și mai fericită!
Nu alege crema în funcție de preț ci de tipul de ten și de problemele dermatologice, dacă acestea există. Pentru tenul normal este de ajuns să aplici cu regularitate o cremă hidratantă bună.
Tenul deshidratat, îmbătrânit și cu aspect tern are nevoie de un produs care să-i ofere o nutriție mai profundă. Folosește seara o cremă nutritivă care să aibă în componența sa agenți antioxidanți cum ar fi vitamina C sau coenzima Q10.
Pentru tenul gras, înainte de aplicarea cremei hidratante, folosește un toner pe bază de apă și nu de ulei; pentru tenul sensibil, uscat și care uneori prezintă semne de roșeață, aplică creme cu ingrediente cât mai naturale, care să nu conțină alcool și parfum, iar în cazul tenului cu probleme dermatologice grave, cel mai bine este să te adresezi unui medic dermatolog care îți va prescrie produsele potrivite.
Măștile făcute în casă sunt eficiente și ușor de preparat, asigurând hidratarea pielii și luptând împotriva efectelor negative ale frigului. Una dintre cele mai la îndemână măști pe care oricare dintre noi o poate face este masca cu miere de albine și ou.
Mirea de albine are proprietăți antibacteriene, antiseptice și astrigente, fiind potrivită pentru toate tipurile de ten. Aceasta asigură hidratarea pielii și conferă suplețe feței, creând o barieră naturală împotriva frigului.
Ouăle sunt utilizate de secole în produsele cosmetice fiind pline de substanțe nutritive, proteine, vitamine și minerale, printre care și vitamina A, B, calciu, magneziu etc.
Albușul de ou este indicat pentru pielea matură, ajutând la redarea fermității și elasticității, dar și pentru tenul acneic, contribuind la curățarea și închiderea porilor și îndepărtând excesul de sebum.
Alte măști care pot asigura necesarul de vitamine și antioxidanți, ușor de făcut în casă sunt cele pe bază de fructe (avocado, banane), lactate (iaurt natural, lapte bătut, smântână), cereale (făină de ovăz) și uleiuri naturale (ulei de măsline).
Dacă alegi măștile din comerț încearcă să le eviți pe cele care conțin parfumuri, alcool și substanțe sintetice, parabeni și coloranți artificiali și caută-le pe cele cu ingrediente naturale.
Uleiurile naturale sunt adevărate substanțe miraculoase având proprietăți nenumărate oferind pielii tale protecția și hidratarea de care are nevoie în sezonul rece. Pe lângă restaurarea barierei naturale a pielii, acestea au și efectul de a reduce ridurile, de a micșora porii, precum și de a calma erupțiile cutanate.
Printre cele mai potrivite uleiuri pentru perioada rece, bogate în vitamina E și antioxidanți amintim uleiul de argan, uleiul de măsline, uleiul de cocos, uleiul de ricin și uleiul de avocado, toate fiind recomandate în îngrijirea pielii.
Acestea pot fi aplicate fie direct pe piele, înainte de aplicarea cremei hidratante, precum și utilizate în produsele cosmetice (creme și măști). Introducerea uleiurilor naturale în rutina de îngrijire a tenului va avea cu siguranță efectul mult dorit de hidratare, fermitate și luminozitate.
* Alimentația și hidratarea nu trebuie neglijate nici în sezonul rece, astfel că îți recomandăm să consumi cât mai multe fructe și legume și să bei multă apă.
* De asemenea, protecția solară este obligatorie!