Sfaturi

Organizarea produselor de curățenie cu Diana Mihăilă

April 21, 2020

« înapoi la sfaturi

Organizarea produselor de menaj este utilă nu doar pentru a ne fi ușor să ținem curată întreaga locuință, dar și pentru a evita intoxicările accidentale. Diana Mihăilă ne explică luna aceasta cum putem să aranjăm produsele de siguranță în așa fel încât totul să fie în ordine și în deplină siguranță.

Înainte de a-ți oferi orice fel de idee ce are legătură cu ordinea, permite-mi să îți fac o recomandare: Nu muta niciodată produsele de curățenie din ambalajul original! Mai ales dacă locuiești alături de vârstnici cu probleme de vedere și/sau ai copii mici, care nu știu să citească. În ambele situații, depozitarea pe rafturile superioare constituie o bună soluție. La fel și păstrarea în dulapuri prevăzute cu închizătoare.

Produsele de curățenie pot fi stocate toate, la un loc sau în mai multe spații din casă, în funcție de întrebuințarea lor. Nu sunt puțini cei care păstrează soluțiile necesare igienizării bucătăriei sub chiuvetă, în cămară sau într-un corp de mobilier cu provizii. Adică, în perimetru!

Iată câteva metode pentru o mai bună organizare a lor fără să fie nevoie să cumperi niciun sistem special:

  • Pe baza unei caracteristici comune. Le păstrăm împreună pentru că arată la fel (ex. pulverizatoare, spray-uri).
  • De la mic la mare. Dacă este un spațiu lung, le vedem mai ușor dacă stau ordonate pe mărime. Dacă este un spațiu lat (un raft), la fel, le vedem mai bine dacă cele ”înalte” stau pe rândul din spate, iar recipientele mici pe cel din față.
  • În funcție de zona în care sunt folosite. Le putem grupa pe cele pentru baie, pentru bucătărie, pentru covoare, pentru geamuri etc.
  • În funcție de activitatea pentru care sunt create: ex. pentru spălatul rufelor - detergentul stă împreună cu balsamul, cu soluția de scos pete și cu șervețelele ce nu permit transferul culorilor, în timpul spălării.

 

Pentru a vizualiza o parte din ideile expuse mai sus, dă play acestui VIDEO:

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.