Organizare

Sfaturi pentru o curățenie generală eficientă

March 25, 2019

« înapoi la sfaturi

Curățenia în casă pare o activitate aflată constant pe agenda zilnică, dar, în ciuda faptului că nu e printre preferatele noastre, multe sudii arată că îți influențează pozitiv starea emoțională, sporește productivitatea și ajută la diminuarea stresului. Așa că, pregătește-te pentru curățenia generală ca pentru o sesiune de terapie, pentru că ți-am pregătit câteva sfaturi și trucuri care te vor face să te simți specialist în revitalizarea casei! Ne petrecem foarte mult timp în casă, așa că o casă curată nu e doar necesitate, ci decorul oazei noastre de relaxare. Chiar unele studii demonstrează că oamenii care locuiesc în case curate sunt mai sănătoși și mai activi. Nu e de mirare, dacă ne gândim ce stare de bine ne dă o casă luminoasă și aranjată, nu-i așa? Sunt multe sfaturi de curățenie generală in casa care te învață cum să îți pregătești căminul și cum să menții ordinea mult dorită. În cele din urmă, fiecare avem un mod de a ne organiza pentru curățenia generală și avem lucruri care sunt particulare de la casă la casă, nu-i așa? Noi îți prezentăm în continuare câteva aspecte importante în curățenia generală, care fac cu-adevărat diferența.

Șterge bine praful din casă!

Pe lângă evidentul beneficiu de a avea o casă mai curată, atunci când ștergi praful chiar și din cele mai greu accesibile zone, îmbunătățești și calitatea aerului.

Ca să te asiguri că toate camerele din căminul tău sunt protejate de praf, polen sau alergeni, îți recomandăm să cureți foarte bine filtrele de aer condiționat (sau chiar să le înlocuiești regulat), gurile de aerisire, conductele și să aspiri corespunzător zonele mai puțin accesibile: pe sub canapea și în spatele ei, pe sub birouri, deasupra dulapurilor din bucătarie, în spatele frigiderului, a mașinii de spălat sau la tocurile ușilor și pervazurile geamurilor.

Curăță cu atenție frigiderul!

Bucură-te de beneficiile unui exercițiu fizic și pregătește-te pentru câteva întinderi și ridicări de greutăți, pentru că urmează curățarea frigiderului!

Folosește doar soluții cu acțiune delicată, care să nu atace componentele frigiderului. Poți să le lași să acționeze mai mult timp, ca să te asiguri că vor ieși și cele mai insistente pete, dar nu folosi bureți metalici sau perii dure care să zgârie suprafețele, pentru că, în timp, acestea se vor uza iar în urmele lăsate se va acumula mai ușor murdăria. Folosește pentru curățarea suprafețelor lavete, perii cu peri moi, bureți sau materiale textile din fibră naturală și moale, care nu lasă scame.

Ca să scapi de mirosurile neplăcute, poți tăia o lămâie, pe care să o așezi pe raftul de sus, ca atunci când vei deschide frigiderul, să te bucuri de un miros proaspăt.

Nu uita de cuptor!

Un alt sfat legat de curățenia în bucătărie îl reprezintă ștergerea corespunzătoare a cuptorului – fie el electric sau pe gaz - și a grătarului. Ca să înlături foarte bine reziduurile, cel mai indicat ar fi să folosești o soluție specială care înlătură murdăria dificilă, grăsimea întărită sau resturile de mâncare care amintesc de ultimele preparate făcute. În oferta La Doi Pași avem o gamă variată de produse dedicate pentru curățenia bucătăriei, care te vor ajuta să redai strălucirea aragazului mai repede și mai simplu decât crezi.

Curățenia generală în baie

O baie relaxantă, cu spumă și uleiuri aromatice poate să ne reîncarce bateriile, la sfârșitul unei zile grele, e un fapt dovedit. Însă, ca acest décor să fie complet, trebuie să ne asigurăm că baia noastră este curățată în detaliu. Pentru a face o curățenie corespunzătoare în această încăpere, trebuie să ne înarmăm cu răbdare și cu cele mai eficiente produse, special concepute pentru baie.

Există soluții antibacteriene, ideale pentru a acționa pe suprafețe din ceramică sau faianță, dar și soluții pentru curățarea depunerilor de calcar, rugină, a resturilor de săpun și a murdăriei. Un produs nu este întotdeauna suficient când vine vorba de baie. Important este să folosești produse dedicate pentru fiecare suprafață, mai ales că există elemente de mobilier sensibile la acizi, cum sunt suprafețele ceramice. De asemenea, o baie poate avea corpuri de mobilier sau accesorii cu suprafețe delicate, de aceea este indicat să citești întotdeauna eticheta produselor de curățenie pentru afla pentru ce sunt indicate și pentru ce sunt contraindicate, ca să te asiguri că alegi soluțiile potrivite pentru suprafețele din baia ta.

Lustruiește podelele!

Primul lucru la care ne uităm când pășim într-o casă nouă sunt podelele. Fie că sunt din parchet, marmură, lemn masiv sau vinil, podelele trebuie curățate cu simț de răspundere. După ce folosești aspiratorul, pentru a elimina praful depus și părul de animale, folosește o soluție de curățenie adaptată suprafeței respective sau o soluție universală. Pe lângă faptul vei avea podele curate și strălucitoare, în casă adie și un parfum delicat, așa cum trebuie să fie într-o locuință în care să te simți bine.

Citeste si acest articol despre curatenia de primavara

Și dacă, după acest proces de curățenie, simți nevoia subită să mai faci ceva, află că e perfect normal! Cercetătorii de la Universitatea Indiana din America au descoperit că poate activa nevoia de a fi implicați și în alte activități cum sunt cele sportive. Așa că, menținerea curățeniei în casă poate duce la o viață mult mai activă.

În maratonul curățeniei generale, bazează-te pe cel mai apropiat magazin La Doi Pași, de unde te poți ”înarma” cu cele mai eficiente produse, lavete, bureți și perii special dedicate tuturor suprafețelor din casă.

Și pentru că am descoperit și beneficiile ascunse ale curățeniei generale, să dăm START curățeniei generale cu mai multă motivație! E timpul pentru terapia prin curățenie generală!

Citeste si acest articol despre curatenia de primavara.

Alte sfaturi:

X

Adaugă adresa de e-mail pentru a putea descărca fișierul.