Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Ciroba de burtă este una dintre cele mai consumate ciorbe aproape în întreaga lume. Are un gust savuros, în primul rând, datorită burții, ingredientul principal, dar și felului în care se pregătește este cu adevărat special. Este știut deja faptul că regula de bază a preparatului este pregătirea cărnii. Iată cum se face pas cu pas rețeta de ciorbă de burtă.
Învață și rețeta savuroasă de ciorbă de potroace aici
Burta se fierbe în prealabil după instrucțiunile de mai sus.
Se ia un vas mare și încăpător în care se pun 4,5 litri de apă, peste care se adaugă oasele de vită și se lasă totul la fiert, la foc mic, pentru aproximativ o oră. Se spumează cu o spatulă de câte ori este nevoie.
Între timp, toate legumele se taie în cubulețe mai mici sau în sferturi și se adaugă peste oasele de vită care fierb în apă. Când legumele ajung în punctul de fierbere, se adaugă și burta pe care ai tăiat-o în prealabil în bucățele mici, fideluță. Se pune sare, piper, se adaugă și câteva frunze de dafin și se lasă totul la foc mic la fiert pentru aproximativ o oră.
Atunci când carnea este fiartă, se oprește focul și se scot oasele de vită. Legumele și burta se scot și se lasă într-o strecurătoare pentru a se elimina surplusul de apă.
Supa care a rămas se trece de câteva ori printr-o sită, pentru a fi perfect limpede, după care se pune din nou în vas. Se iau bucățelele de burtă fiartă, dar se aleg și câteva dintre legumele fierte și se adaugă peste supă.
Se curăță și carnea de pe oasele de vită, se taie în cubulețe mici se se adaugă și ele peste ciorba cu burtă și legume.
Legumele fierte care au rămas se trec printr-un blender până devin pastă, după care se pun în vasul cu ciorba de burtă.
Ciorba de burtă se pune din nou pe foc până când ajunge în punctul de fierbere. Între timp, usturoiul se pisează bine și, separat, într-un bol mic, se pun câteva polonice cu ciorbă de burtă, peste care se adaugă usturoiul. Când usturoiu este bine încorporat în ciorbă, se adaugă în vasul mare de pe foc.
Acum, se sparg ouăle, se bat bine într-un bol și se amestecă cu smântâna. Treptat se adaugă peste ele câte puțin din zeama fierbinte de ciorbă și se amestecă totul continuu, pentru a nu se forma cocoloașe. Atunci când amestecul obține consistența pe care ți-o dorești, poți adăuga smântâna cu ou peste ciorba de burtă din bas, amestecând cu mișcări rapide.
Când ciorba de burtă este gata, se completează cu oțet, în funcție de gust, se presară deasupra verdeață proaspătă și se mai poate adăuga o lingură de smântână, dacă preferi.
Rețeta de ciorbă de burtă este gata. Vei obține gustul delicios și aroma inconfundabilă a celei mai bune ciorbe dacă urmezi pașii simpli de mai sus. Nu uita că toate ingredientele proaspete scrise mai sus pentru o ciorbă de burtă delicioasă le găsești #LaDoiPași de tine.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...
Vezi rețeta completăSe apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...
Vezi rețeta completăAi zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...
Vezi rețeta completăPane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completă