Rețeta de falafel

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 250 gr de năut
  • 0 2-3 legături de pătrunjel tocat
  • 0 1/4 legătură de coriandru sau 2 lingurițe de coriandru ras
  • 0 2-5 lingurițe de făină
  • 1 ceapă mare
  • 1 linguriţă sare
  • 0 jumătate de linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriţă de chimion
  • 1 linguriţă de chimion
  • 0 ulei pentru prăjit
Găsește magazinul apropiat

Falafelul este un fel de mâncare foarte îndrăgit în Orientul Mijlociu, format dintr-un amestec delicios de năut, ierburi proaspete și mirodenii. Se pare că falafelul își are originile în Egipt, atunci când creștinii din acea zonă au început să caute variante la preparatele din carne pentru lungile lor perioade de post.

 Rețeta de falafel este foarte ușor de făcut și necesită puține ingrediente. Ai grijă să alegi condimente de bună calitate , cum are fi chimionul și coriandrul și totul va ieși perfect.

Modul de preparare:

Pasul 1: Clătim boabele de năut. Putem folosi o sită cu ochiuri fine pe care o așezăm deasupra unui vas adânc;

Pasul 2: Punem năutul într-o cratiță și îl lăsăm acoperit la fiert timp de 1 minut la foc mare;

Pasul 3: După ce am lăsat năutul să stea deoparte timp de o oră, luăm boabele și le punem în robotul de bucătărie (asigură-te că năutul este uscat) și începem procesul de mixare;

Pasul 4: Adăugăm 2 lingurițe de făină;

Pasul 5: Apoi luăm pătrunjelul și ceapa care se amestecă bine cu restul compoziției până obținem o pastă omogenă.

Pasul 6: Urmează să adăugăm toate celelalte ingrediente și continuăm mixarea. Dacă simți că umplutura nu este suficient de legată, mai poți adăuga puțină făină.

Pasul 7: Putem lăsa compoziția timp de o oră la frigider pentru a avea o textură mai fermă.

Pasul 8: Vom modela cu palmele pasta obținută, în formă de bile.

Pasul 9: Încălzim uleiul într-o tigaie. Lăsăm chiftelele de falafel la prăijit timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Este bine să prăjim cantități mici pentru a le putea manevra cu ușurință.

Le poți mânca împreună cu humus sau sos tahini sau cu o salată răcoritoare de castraveți și roșii.

Dacă vrei să afli mai multe idei pentru rețete vegetariene, intră aici: https://www.la-doi-pasi.ro/retete.html

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Lava Cake cu înghețată și fructe

Ce spuneți, ne răsfățăm zilele acesta cu ceva bun? Poate în ultimul timp lucrurile ne-au mers bine, și atunci vrem să ne răsplătim, sau nu au mers pre...

Vezi rețeta completă

Pui indian

Butter chicken sau pui cu unt în stil indian este o rețetă delicioasă, ce poate fi preparată oricând vrei să aduci aromele orientale în bucătăria ta. ...

Vezi rețeta completă

Plăcintă cu brânză

Astăzi vă propun o rețetă simplă de plăcintă cu brânză sărată și foi subțiri, care se face foarte repede și ușor, pentru a începe ușor și nou...

Vezi rețeta completă

Tiramisu

Tiramisu este printre cele mai celebre deserturi din lume. Faima lui a depășit de mult granițele Italiei și acum îl putem savura în orice colț de lume....

Vezi rețeta completă