Rețeta de falafel

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 250 gr de năut
  • 0 2-3 legături de pătrunjel tocat
  • 0 1/4 legătură de coriandru sau 2 linguriÈ›e de coriandru ras
  • 0 2-5 linguriÈ›e de făină
  • 1 ceapă mare
  • 1 linguriţă sare
  • 0 jumătate de linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriţă de chimion
  • 1 linguriţă de chimion
  • 0 ulei pentru prăjit
Găsește magazinul apropiat

Falafelul este un fel de mâncare foarte îndrăgit în Orientul Mijlociu, format dintr-un amestec delicios de năut, ierburi proaspete È™i mirodenii. Se pare că falafelul îÈ™i are originile în Egipt, atunci când creÈ™tinii din acea zonă au început să caute variante la preparatele din carne pentru lungile lor perioade de post.

 ReÈ›eta de falafel este foarte uÈ™or de făcut È™i necesită puÈ›ine ingrediente. Ai grijă să alegi condimente de bună calitate , cum are fi chimionul È™i coriandrul È™i totul va ieÈ™i perfect.

Modul de preparare:

Pasul 1: Clătim boabele de năut. Putem folosi o sită cu ochiuri fine pe care o aÈ™ezăm deasupra unui vas adânc;

Pasul 2: Punem năutul într-o cratiță È™i îl lăsăm acoperit la fiert timp de 1 minut la foc mare;

Pasul 3: După ce am lăsat năutul să stea deoparte timp de o oră, luăm boabele È™i le punem în robotul de bucătărie (asigură-te că năutul este uscat) È™i începem procesul de mixare;

Pasul 4: Adăugăm 2 lingurițe de făină;

Pasul 5: Apoi luăm pătrunjelul È™i ceapa care se amestecă bine cu restul compoziÈ›iei până obÈ›inem o pastă omogenă.

Pasul 6: Urmează să adăugăm toate celelalte ingrediente și continuăm mixarea. Dacă simți că umplutura nu este suficient de legată, mai poți adăuga puțină făină.

Pasul 7: Putem lăsa compoziția timp de o oră la frigider pentru a avea o textură mai fermă.

Pasul 8: Vom modela cu palmele pasta obÈ›inută, în formă de bile.

Pasul 9: Încălzim uleiul într-o tigaie. Lăsăm chiftelele de falafel la prăijit timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Este bine să prăjim cantități mici pentru a le putea manevra cu uÈ™urință.

Le poÈ›i mânca împreună cu humus sau sos tahini sau cu o salată răcoritoare de castraveÈ›i È™i roÈ™ii.

Dacă vrei să afli mai multe idei pentru rețete vegetariene, intră aici: https://www.la-doi-pasi.ro/retete.html

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Fursecuri fragede de casă: un deliciu de toamnă

Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...

Vezi rețeta completă

Ce este tapioca și ce rețete poți prepara cu ea

Tapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...

Vezi rețeta completă

Gătește în funcție de sezon: fructe de toamnă

Toamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.

Vezi rețeta completă

Cina este gata! Rețete rapide pentru serile din timpul săptămânii

Uneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...

Vezi rețeta completă