Rețeta de falafel

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 250 gr de năut
  • 0 2-3 legături de pătrunjel tocat
  • 0 1/4 legătură de coriandru sau 2 lingurițe de coriandru ras
  • 0 2-5 lingurițe de făină
  • 1 ceapă mare
  • 1 linguriţă sare
  • 0 jumătate de linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriţă de chimion
  • 1 linguriţă de chimion
  • 0 ulei pentru prăjit
Găsește magazinul apropiat

Falafelul este un fel de mâncare foarte îndrăgit în Orientul Mijlociu, format dintr-un amestec delicios de năut, ierburi proaspete și mirodenii. Se pare că falafelul își are originile în Egipt, atunci când creștinii din acea zonă au început să caute variante la preparatele din carne pentru lungile lor perioade de post.

 Rețeta de falafel este foarte ușor de făcut și necesită puține ingrediente. Ai grijă să alegi condimente de bună calitate , cum are fi chimionul și coriandrul și totul va ieși perfect.

Modul de preparare:

Pasul 1: Clătim boabele de năut. Putem folosi o sită cu ochiuri fine pe care o așezăm deasupra unui vas adânc;

Pasul 2: Punem năutul într-o cratiță și îl lăsăm acoperit la fiert timp de 1 minut la foc mare;

Pasul 3: După ce am lăsat năutul să stea deoparte timp de o oră, luăm boabele și le punem în robotul de bucătărie (asigură-te că năutul este uscat) și începem procesul de mixare;

Pasul 4: Adăugăm 2 lingurițe de făină;

Pasul 5: Apoi luăm pătrunjelul și ceapa care se amestecă bine cu restul compoziției până obținem o pastă omogenă.

Pasul 6: Urmează să adăugăm toate celelalte ingrediente și continuăm mixarea. Dacă simți că umplutura nu este suficient de legată, mai poți adăuga puțină făină.

Pasul 7: Putem lăsa compoziția timp de o oră la frigider pentru a avea o textură mai fermă.

Pasul 8: Vom modela cu palmele pasta obținută, în formă de bile.

Pasul 9: Încălzim uleiul într-o tigaie. Lăsăm chiftelele de falafel la prăijit timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Este bine să prăjim cantități mici pentru a le putea manevra cu ușurință.

Le poți mânca împreună cu humus sau sos tahini sau cu o salată răcoritoare de castraveți și roșii.

Dacă vrei să afli mai multe idei pentru rețete vegetariene, intră aici: https://www.la-doi-pasi.ro/retete.html

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Checul: de la aperitiv la desert

Checul este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert. De-a lungul anilor, acest preparat simplu și gustos a e...

Vezi rețeta completă

Cum să faci pască fără aluat

Se apropie Paștele așa că putem începe să facem planuri deja: ce vrem să gătim? Cozonac, Pască, Drob, friptură de miel, ouă umplute? Astăzi ne-am gâ...

Vezi rețeta completă

Mâncărică de cartofi ca la bunica

Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...

Vezi rețeta completă

Cum să faci un pane mai mult ca perfect

Pane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...

Vezi rețeta completă