Rețeta de falafel

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 250 gr de năut
  • 0 2-3 legături de pătrunjel tocat
  • 0 1/4 legătură de coriandru sau 2 linguriÈ›e de coriandru ras
  • 0 2-5 linguriÈ›e de făină
  • 1 ceapă mare
  • 1 linguriţă sare
  • 0 jumătate de linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriţă de chimion
  • 1 linguriţă de chimion
  • 0 ulei pentru prăjit
Găsește magazinul apropiat

Falafelul este un fel de mâncare foarte îndrăgit în Orientul Mijlociu, format dintr-un amestec delicios de năut, ierburi proaspete È™i mirodenii. Se pare că falafelul îÈ™i are originile în Egipt, atunci când creÈ™tinii din acea zonă au început să caute variante la preparatele din carne pentru lungile lor perioade de post.

 ReÈ›eta de falafel este foarte uÈ™or de făcut È™i necesită puÈ›ine ingrediente. Ai grijă să alegi condimente de bună calitate , cum are fi chimionul È™i coriandrul È™i totul va ieÈ™i perfect.

Modul de preparare:

Pasul 1: Clătim boabele de năut. Putem folosi o sită cu ochiuri fine pe care o aÈ™ezăm deasupra unui vas adânc;

Pasul 2: Punem năutul într-o cratiță È™i îl lăsăm acoperit la fiert timp de 1 minut la foc mare;

Pasul 3: După ce am lăsat năutul să stea deoparte timp de o oră, luăm boabele È™i le punem în robotul de bucătărie (asigură-te că năutul este uscat) È™i începem procesul de mixare;

Pasul 4: Adăugăm 2 lingurițe de făină;

Pasul 5: Apoi luăm pătrunjelul È™i ceapa care se amestecă bine cu restul compoziÈ›iei până obÈ›inem o pastă omogenă.

Pasul 6: Urmează să adăugăm toate celelalte ingrediente și continuăm mixarea. Dacă simți că umplutura nu este suficient de legată, mai poți adăuga puțină făină.

Pasul 7: Putem lăsa compoziția timp de o oră la frigider pentru a avea o textură mai fermă.

Pasul 8: Vom modela cu palmele pasta obÈ›inută, în formă de bile.

Pasul 9: Încălzim uleiul într-o tigaie. Lăsăm chiftelele de falafel la prăijit timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Este bine să prăjim cantități mici pentru a le putea manevra cu uÈ™urință.

Le poÈ›i mânca împreună cu humus sau sos tahini sau cu o salată răcoritoare de castraveÈ›i È™i roÈ™ii.

Dacă vrei să afli mai multe idei pentru rețete vegetariene, intră aici: https://www.la-doi-pasi.ro/retete.html

Se serveste rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Delicii cu Ciocolată gata imediat

Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun?

Vezi rețeta completă

10 Idei de Mâncare Sănătoasă și Gustoasă pentru Seară

ÃŽn funcÈ›ie de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, mÃ...

Vezi rețeta completă

3 Rețete Delicioase cu Fasole

Fasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...

Vezi rețeta completă

Murături asortate: delicii garantate

Cum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...

Vezi rețeta completă