Rețeta de falafel

Porții

Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele

Ingrediente:

  • 250 gr de năut
  • 0 2-3 legături de pătrunjel tocat
  • 0 1/4 legătură de coriandru sau 2 lingurițe de coriandru ras
  • 0 2-5 lingurițe de făină
  • 1 ceapă mare
  • 1 linguriţă sare
  • 0 jumătate de linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriţă de chimion
  • 1 linguriţă de chimion
  • 0 ulei pentru prăjit
Găsește magazinul apropiat

Falafelul este un fel de mâncare foarte îndrăgit în Orientul Mijlociu, format dintr-un amestec delicios de năut, ierburi proaspete și mirodenii. Se pare că falafelul își are originile în Egipt, atunci când creștinii din acea zonă au început să caute variante la preparatele din carne pentru lungile lor perioade de post.

 Rețeta de falafel este foarte ușor de făcut și necesită puține ingrediente. Ai grijă să alegi condimente de bună calitate , cum are fi chimionul și coriandrul și totul va ieși perfect.

Modul de preparare:

Pasul 1: Clătim boabele de năut. Putem folosi o sită cu ochiuri fine pe care o așezăm deasupra unui vas adânc;

Pasul 2: Punem năutul într-o cratiță și îl lăsăm acoperit la fiert timp de 1 minut la foc mare;

Pasul 3: După ce am lăsat năutul să stea deoparte timp de o oră, luăm boabele și le punem în robotul de bucătărie (asigură-te că năutul este uscat) și începem procesul de mixare;

Pasul 4: Adăugăm 2 lingurițe de făină;

Pasul 5: Apoi luăm pătrunjelul și ceapa care se amestecă bine cu restul compoziției până obținem o pastă omogenă.

Pasul 6: Urmează să adăugăm toate celelalte ingrediente și continuăm mixarea. Dacă simți că umplutura nu este suficient de legată, mai poți adăuga puțină făină.

Pasul 7: Putem lăsa compoziția timp de o oră la frigider pentru a avea o textură mai fermă.

Pasul 8: Vom modela cu palmele pasta obținută, în formă de bile.

Pasul 9: Încălzim uleiul într-o tigaie. Lăsăm chiftelele de falafel la prăijit timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Este bine să prăjim cantități mici pentru a le putea manevra cu ușurință.

Le poți mânca împreună cu humus sau sos tahini sau cu o salată răcoritoare de castraveți și roșii.

Dacă vrei să afli mai multe idei pentru rețete vegetariene, intră aici: https://www.la-doi-pasi.ro/retete.html

O servim rece, este delicioasa!

Pofta buna!

Musaca - rețetă tradițională grecească

Musacaua este bine-cunoscută printre rețetele românești, însă nu mulți știu că aceasta are origini grecești. Află rețeta tradițională de musaca ch...

Vezi rețeta completă

Pulpe de pui cu ciuperci și sos de smântână

Descoperă rețeta ce-ți va trezi toate papilele gustative. Potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cină, acest preparat îți va lua doar câtev...

Vezi rețeta completă

Quesadilla cu ton

Quesadilla este o gustare de origine mexicană care constă din amestecul mai multor ingrediente, învelit într-o lipie coaptă. Fiind o gustare rapidă și of...

Vezi rețeta completă

Tort festiv de ciocolată pentru Anul Nou

Tortul acesta este unul special doarece are în compoziția sa un blat umed, fin, cu gust intens de ciocolată. Mai mult decât atât, este foarte ușor de prep...

Vezi rețeta completă