Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Falafelul este un fel de mâncare foarte îndrăgit în Orientul Mijlociu, format dintr-un amestec delicios de năut, ierburi proaspete È™i mirodenii. Se pare că falafelul îÈ™i are originile în Egipt, atunci când creÈ™tinii din acea zonă au început să caute variante la preparatele din carne pentru lungile lor perioade de post.
Rețeta de falafel este foarte ușor de făcut și necesită puține ingrediente. Ai grijă să alegi condimente de bună calitate , cum are fi chimionul și coriandrul și totul va ieși perfect.
Pasul 1: Clătim boabele de năut. Putem folosi o sită cu ochiuri fine pe care o aÈ™ezăm deasupra unui vas adânc;
Pasul 2: Punem năutul într-o cratiță È™i îl lăsăm acoperit la fiert timp de 1 minut la foc mare;
Pasul 3: După ce am lăsat năutul să stea deoparte timp de o oră, luăm boabele È™i le punem în robotul de bucătărie (asigură-te că năutul este uscat) È™i începem procesul de mixare;
Pasul 4: Adăugăm 2 lingurițe de făină;
Pasul 5: Apoi luăm pătrunjelul È™i ceapa care se amestecă bine cu restul compoziÈ›iei până obÈ›inem o pastă omogenă.
Pasul 6: Urmează să adăugăm toate celelalte ingrediente și continuăm mixarea. Dacă simți că umplutura nu este suficient de legată, mai poți adăuga puțină făină.
Pasul 7: Putem lăsa compoziția timp de o oră la frigider pentru a avea o textură mai fermă.
Pasul 8: Vom modela cu palmele pasta obÈ›inută, în formă de bile.
Pasul 9: Încălzim uleiul într-o tigaie. Lăsăm chiftelele de falafel la prăijit timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Este bine să prăjim cantități mici pentru a le putea manevra cu uÈ™urință.
Le poÈ›i mânca împreună cu humus sau sos tahini sau cu o salată răcoritoare de castraveÈ›i È™i roÈ™ii.
Dacă vrei să afli mai multe idei pentru rețete vegetariene, intră aici: https://www.la-doi-pasi.ro/retete.html
Se serveste rece, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă