Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Păstrăvul este un pește gras, de apă dulce de munte, cu un corp alungit acoperit de solzi mici și de culoare argintie. Carnea acestuia are o aromă fină și oferă substanțe nutritive esențiale.
Păstrăvul este un pește carnivor, un prădător formidabil care atacă viermi, insecte, dar și alte specii de pești și ouăle lor)
Păstrăvul proaspăt se diferențiază prin următoarele caracteristici: ochi bine rotunjiți cu corneea transparentă, pielea strălucitoare și subțire și branhiile roșii-rozalii.
Acesta este o sursă excelentă de omega-3, diverse vitamine, minerale și proteine.
Omega-3 ajută la menținerea integrității membranelor celulare, reglează tensiunea arterială și promovează răspunsurile imune. De asemenea, un aport suficient de Omega-3 previne apariția bolilor neuro-degenerative, coronariene și a depresiei.
Păstrăvul reprezintă și o sursă excelentă de fosfor și seleniu. Aceste două minerale sunt esențiale pentru organism: fosforul intervine în aproape toate procesele metabolice din organism, în special în menținerea sănătății osoase și dentare. Recunoscut și drept stimulator al impulsurilor neurologice, aceasta menține în mod eficient activitățile de memorie. Pe de altă parte, seleniul este un oligoelement deosebit de important deoarece protejează membranele celulare de stresul oxidativ, rezultat în urma unui stil de viață nesănătos.
Mai mult decât atât, păstrăvul are particularitatea de a conține tot complexul de vitamina B. Acest grup de vitamine este cunoscut pentru metabolizarea carbohidraților și a proteinelor și ajută la o creștere corporală regulată, la întărirea sistemului imunitar și la întreținerea celulelor nervoase.
Păstrăvul nu este inamicul siluetei voastre. În timpul unei diete, proteinele conținute vor întări structura musculară deoarece acestea acționează ca un supresor natural al apetitului. În plus, cu o încărcătură glicemică zero, păstrăvul este un aliment care nu crește producția de insulină.
Păstrăvul poate fi gătit întreg în cuptor, prăjit, la grătar, în folie, în borș sau la aburi. Vă recomandăm să consumați păstrăvul în ziua în care îl cumpărați. Totuși, acesta se poate ține două zile în frigider dacă este curățat sau gătit. Puteți păstra la congelator un păstrăv golit și bine înfășurat în folie alimentară pentru maxim 3 luni.
Pentru alte retete cu peste va invitam sa cititi si articolul despre saramura de peste.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...
Vezi rețeta completăPane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completăÎn luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...
Vezi rețeta completăPare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completă