Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Păstrăvul este un pește gras, de apă dulce de munte, cu un corp alungit acoperit de solzi mici și de culoare argintie. Carnea acestuia are o aromă fină și oferă substanțe nutritive esențiale.
Păstrăvul este un pește carnivor, un prădător formidabil care atacă viermi, insecte, dar și alte specii de pești și ouăle lor)
Păstrăvul proaspăt se diferențiază prin următoarele caracteristici: ochi bine rotunjiți cu corneea transparentă, pielea strălucitoare și subțire și branhiile roșii-rozalii.
Acesta este o sursă excelentă de omega-3, diverse vitamine, minerale și proteine.
Omega-3 ajută la menținerea integrității membranelor celulare, reglează tensiunea arterială și promovează răspunsurile imune. De asemenea, un aport suficient de Omega-3 previne apariția bolilor neuro-degenerative, coronariene și a depresiei.
Păstrăvul reprezintă È™i o sursă excelentă de fosfor È™i seleniu. Aceste două minerale sunt esenÈ›iale pentru organism: fosforul intervine în aproape toate procesele metabolice din organism, în special în menÈ›inerea sănătății osoase È™i dentare. Recunoscut È™i drept stimulator al impulsurilor neurologice, aceasta menÈ›ine în mod eficient activitățile de memorie. Pe de altă parte, seleniul este un oligoelement deosebit de important deoarece protejează membranele celulare de stresul oxidativ, rezultat în urma unui stil de viață nesănătos.
Mai mult decât atât, păstrăvul are particularitatea de a conÈ›ine tot complexul de vitamina B. Acest grup de vitamine este cunoscut pentru metabolizarea carbohidraÈ›ilor È™i a proteinelor È™i ajută la o creÈ™tere corporală regulată, la întărirea sistemului imunitar È™i la întreÈ›inerea celulelor nervoase.
Păstrăvul nu este inamicul siluetei voastre. În timpul unei diete, proteinele conÈ›inute vor întări structura musculară deoarece acestea acÈ›ionează ca un supresor natural al apetitului. În plus, cu o încărcătură glicemică zero, păstrăvul este un aliment care nu creÈ™te producÈ›ia de insulină.
Păstrăvul poate fi gătit întreg în cuptor, prăjit, la grătar, în folie, în borÈ™ sau la aburi. Vă recomandăm să consumaÈ›i păstrăvul în ziua în care îl cumpăraÈ›i. TotuÈ™i, acesta se poate È›ine două zile în frigider dacă este curățat sau gătit. PuteÈ›i păstra la congelator un păstrăv golit È™i bine înfășurat în folie alimentară pentru maxim 3 luni.
Pentru alte retete cu peste va invitam sa cititi si articolul despre saramura de peste.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Când afară este frig, plouă și se întunecă mult mai devreme nu avem prea multe opțiuni decât să stăm la căldură, acasă, și să ne pregătim ceva b...
Vezi reÈ›eta completăTapioca este un tip de făină fără gluten obÈ›inută din rădăcinile de cassava (manioc sau yuca), o plantă originară din America de Sud, dar cultivată È...
Vezi rețeta completăToamna vine nu doar cu puțină răcoare, miros de ploaie și copaci îmbrăcați colorat, dar și cu legume și fructe de sezon.
Vezi rețeta completăUneori ajungi foarte obosit seara, acasă și parcă ai mânca ceva delicios, dar nu mai ai foarte multă energie ca să gătești. De aceea, ar fi util să șt...
Vezi rețeta completă