Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Păstrăvul este un pește gras, de apă dulce de munte, cu un corp alungit acoperit de solzi mici și de culoare argintie. Carnea acestuia are o aromă fină și oferă substanțe nutritive esențiale.
Păstrăvul este un pește carnivor, un prădător formidabil care atacă viermi, insecte, dar și alte specii de pești și ouăle lor)
Păstrăvul proaspăt se diferențiază prin următoarele caracteristici: ochi bine rotunjiți cu corneea transparentă, pielea strălucitoare și subțire și branhiile roșii-rozalii.
Acesta este o sursă excelentă de omega-3, diverse vitamine, minerale și proteine.
Omega-3 ajută la menținerea integrității membranelor celulare, reglează tensiunea arterială și promovează răspunsurile imune. De asemenea, un aport suficient de Omega-3 previne apariția bolilor neuro-degenerative, coronariene și a depresiei.
Păstrăvul reprezintă È™i o sursă excelentă de fosfor È™i seleniu. Aceste două minerale sunt esenÈ›iale pentru organism: fosforul intervine în aproape toate procesele metabolice din organism, în special în menÈ›inerea sănătății osoase È™i dentare. Recunoscut È™i drept stimulator al impulsurilor neurologice, aceasta menÈ›ine în mod eficient activitățile de memorie. Pe de altă parte, seleniul este un oligoelement deosebit de important deoarece protejează membranele celulare de stresul oxidativ, rezultat în urma unui stil de viață nesănătos.
Mai mult decât atât, păstrăvul are particularitatea de a conÈ›ine tot complexul de vitamina B. Acest grup de vitamine este cunoscut pentru metabolizarea carbohidraÈ›ilor È™i a proteinelor È™i ajută la o creÈ™tere corporală regulată, la întărirea sistemului imunitar È™i la întreÈ›inerea celulelor nervoase.
Păstrăvul nu este inamicul siluetei voastre. În timpul unei diete, proteinele conÈ›inute vor întări structura musculară deoarece acestea acÈ›ionează ca un supresor natural al apetitului. În plus, cu o încărcătură glicemică zero, păstrăvul este un aliment care nu creÈ™te producÈ›ia de insulină.
Păstrăvul poate fi gătit întreg în cuptor, prăjit, la grătar, în folie, în borÈ™ sau la aburi. Vă recomandăm să consumaÈ›i păstrăvul în ziua în care îl cumpăraÈ›i. TotuÈ™i, acesta se poate È›ine două zile în frigider dacă este curățat sau gătit. PuteÈ›i păstra la congelator un păstrăv golit È™i bine înfășurat în folie alimentară pentru maxim 3 luni.
Pentru alte retete cu peste va invitam sa cititi si articolul despre saramura de peste.
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun?
Vezi reÈ›eta completăÎn funcÈ›ie de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, mÃ...
Vezi rețeta completăFasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completă