Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Curcanul se spală bine, inclusiv în interior. Între timp, poÈ›i pregăti saramura.
fel principal de mâncare ce poate fi servit alături de orice garnitură. De pe masă nu ar trebui să lipsească nici o porÈ›ie gustoasă de murături asortate!
Într-un vas se pune o cană de apă împreună cu foile de dafin È™i ardeii iuÈ›i tăiaÈ›i în bucățele È™i se lasă pe foc pentru aproximativ 2 minute, după care se lasă să se răcească.
Până când se răceÈ™te, amestecă într-un alt vas restul de apă cu zahărul È™i sarea, până când se dizolvă. Se adaugă aici È™i apa cu aromele pregătite mai sus È™i curcanul se pune în această saramură È™i se lasă la marinat.
Dacă ai posibilitatea, poÈ›i lăsa curcanul la marinat chiar pentru o zi întreagă, dacă nu, poÈ›i lăsa câteva ore, cât să pătrundă toate aromele în carnea de curcan.
Curcanul se scoate din saramură, se spală È™i se È™terge cu È™erveÈ›ele absorbante de bucătărie. Acum, se amestecă toate condimentele până când obÈ›ii o pastă, iar cu această pastă vei unge curcanul pe toată suprafaÈ›a
În interiorul curcanului se vor pune bucăți tăiate în sferturi de ceapă, căței de usturoi întregi È™i lămâie.
Între timp, cuptorul se preîncălzeÈ™te la 200 de grade.
Într-o tavă mare (dimensiunile normale ale unei tăvi de cuptor, ex: 45x37) de cuptor se pune curcanul cu pieptul în jos È™i se lasă la 200 de grade pentru 20 de minute.
După acest timp, curcanul se întoarce cu pieptul în sus, se scade temperatura la 170 de grade È™i se mai lasă pentru încă o oră la cuptor.
După acest timp, temperatura cuptorului se scade la 150 de grade È™i se mai lasă încă aproximativ o oră.
Pentru o aromă deosebită È™i o crustă aurie, curcanul trebuie uns cu amestecul de condimente la fiecare 20 de minute, din sucul pe care È™i-l lasă în tavă.
Când curcanul este gata, scoate-l din cuptor È™i acoperă-l cu o folie alimentară pentru 15 minute.
Friptura de curcan la cuptor este gata. Se servește cald cu legume și murături!
Carnea de curcan este una dintre alegerile sănătoase, atunci când vine vorba de pregătirea unei fripturi sau rulade la cuptor. Este felul de carne sărac în grăsimi saturate, dar care, aproximativ 150 de grame de friptură de curcan, îÈ›i asigură aproape jumătate din necesarul de acid folic pe zi. CiteÈ™te care sunt cele mai gustoase reÈ›ete cu carne de curcan È™i încearcă-le È™i tu acasă!
Carnea de curcan este bogată în vitamine din grupul B, zinc, potasiu È™i minerale, iar datorită acestora, consumul regulat este un adjuvant natural pentru reducerea colesterolului, bolilor de inimă È™i pentru reglarea tensiunii arteriale. ReÈ›etele cu carne de curcan sunt variate È™i, din fericire, se pregătesc uÈ™or È™i repede, iar gustul este cu adevărat delicios. ÎÈ›i prezentăm mai jos cinci dintre cele mai bune reÈ›ete cu carne de curcan!
Ingrediente pentru aproximativ 5-6 porții de ruladă:
Pentru început, vei spăla È™i pune la fiert spanacul într-un vas mare. Când s-a fiert, acesta se toacă mărunt È™i se amestecă cu smântână È™i cu sare.
Acum, pieptul de curcan se feliază atât cât să obÈ›ii felii de carne de curcan ce pot fi ulterior rulate. Pe fiecare felie de carne se pune câte o lingură sau mai mult, în funcÈ›ie de mărimea feliei de carne, din piureul de spanac È™i se întinde bine pe toată suprafaÈ›a. Se rulează acum È™i se leagă fiecare rulou cu sfoară de bucătărie.
Rulourile din carne de curcan se pun într-o tavă de cuptor (40x32 cm), se ung cu o pensulă cu unt topit, peste care se adaugă uleiul È™i vinul.
Totul se pune la cuptor, la 180-190 de grade, pentru 35-40 de minute. După primele 10 minute, peste rulouri se mai pune sosul din tavă, pentru a pătrunde mai bine carnea.
Când rulourile de curcan sunt rumenite, acestea se scot din cuptor, se lasă la răcorit pentru 10 minute, după care se taie sfoara de bucătărie È™i se servesc calde!
ÎÈ›i recomandăm să citeÈ™ti È™i cum fac top 5 reÈ›ete de rulade cu carne, brânză È™i rulade dulci!
Ingrediente pentru 8-10 porții de ciorbă:
Carnea de curcan se taie în bucăți mai mici, se spală È™i se condimentează cu sare È™i piper. Ceapa se toacă mărunt È™i se căleÈ™te în puÈ›in ulei într-un vas în care urmează să fie făcută ciorba. Când ceapa devine aurie, se adaugă ardeiul tăiat cubuleÈ›e È™i se mai lasă împreună la călit.
Între timp, se curăță morcovul, pătrunjelul È™i È›elina de coajă È™i se dau prin răzătoare, după care È™i acestea se pun la călit alături de ceapă È™i ardei.
Când toate legumele s-au călit, se adaugă carnea de curcan, apă È™i se mai lasă toate la fiert. Verifică în ce stare se află carnea de curcan, iar când începe să se înmoaie, adaugă cartofii tăiaÈ›i cubuleÈ›e.
Când au fiert È™i cartofii, se adaugă orezul, verdeaÈ›a tocată mărunt, sare, piper după gust È™i se mai lasă la fiert pentru 5 minute, cu capacul pus.
Se opreÈ™te focul È™i se mai presară verdeață deasupra. Ciorba de curcan este gata. Se serveÈ™te cu smântână È™i ardei iute!
Ingrediente pentru 4 porții de aripioare:
Aripile de curcan se spală bine, se taie în două È™i se condimentează cu sare, piper È™i alte condimente (rozmarin, boia dulce). Între timp, se pregăteÈ™te amestecul de condimente cu vin roÈ™u.
Într-un vas se pune apa, uleiul, vinul roÈ™u, usturoiul. AtenÈ›ie, usturoiul nu trebuie mărunÈ›it, ci doar puÈ›in presat, astfel încât să crape puÈ›in.
Șe aÈ™ază aripioarele de curcan într-un vas termorezistent, iar deasupra se presară amestecul obÈ›inut mai sus împreună cu rozmarinul È™i boiaua dulce.
Vasul termorezistente se acoperă cu un capac sau cu folie alimentară È™i se pune la cuptor pentru o oră la 160, 170 de grade. După o oră, se dă capacul sau folia deoparte È™i se mai lasă aripioarele la cuptor pentru încă 30, 40 de minute, stropindu-le cu sosul din tavă odată la 10 minute.
Aripioarele sunt gata și pot fi servite cu garnitura preferată!
Ingrediente pentru 4 șnițele de curcan:
Se taie prazul în fâÈ™ii groase, ciupercile rondele È™i roÈ™iile se opăresc pentru câteva secunde în apă fiartă, după care se taie în bucățele. Bucățile de piept de curcan pentru È™niÈ›ele se condimentează cu sare È™i piper.
Se pune pe foc o tigaie, se adaugă uleiul È™i se pun la călit prazul È™i ciupercile pentru 8, 10 minute, amestecând continuu.
Într-o tavă pentru copt, pentru cuptor, poate fi tavă termorezistentă de orice formă, se pun bucățile de È™niÈ›el de curcan, se adaugă 100 ml de supă de legume È™i restul de legume călite. Restul de supă se amestecă cu smântâna, cimbrul È™i rozmarinul È™i compoziÈ›ia se adaugă È™i ea în tavă. Se taie mozzarella felii subÈ›iri, care se aÈ™ază deasupra È™niÈ›elelor de curcan.
Șnițelele se lasă la cuptor, la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute, după care pot fi servite cu garnitura preferată!
Cinci reÈ›ete cu carne de curcan pe care le poÈ›i pregăti oricând doreÈ™ti pentru toată familia!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Uneori avem poftă de ceva delicios, dar și rapid și eventual fără prea multe calorii. Cum să facem ceva și fără mult zahăr, dar și bun?
Vezi reÈ›eta completăÎn funcÈ›ie de cum ne-a fost ziua, seara vrem să ne distrăm sau să ne relaxăm. Dar să nu uităm că dacă o masă bună ne poate aduce multă plăcere, mÃ...
Vezi rețeta completăFasolea este unul dintre cele mai vechi alimente cultivate, având o istorie de mii de ani. Provenind din diferite colțuri ale lumii, ea e prezentă în aproap...
Vezi rețeta completăCum se face mai răcoare, cum ne gândim că vine iarna! Dar nu e nimic, ne putem pregăti din timp: scoatem hainele groase, pantofii și cizmele, punem bine sa...
Vezi rețeta completă