Alege numărul de persoane pentru care vrei să pregătești această rețetă și îți calculăm ingredientele
Curcanul se spală bine, inclusiv în interior. Între timp, poți pregăti saramura.
fel principal de mâncare ce poate fi servit alături de orice garnitură. De pe masă nu ar trebui să lipsească nici o porție gustoasă de murături asortate!
Într-un vas se pune o cană de apă împreună cu foile de dafin și ardeii iuți tăiați în bucățele și se lasă pe foc pentru aproximativ 2 minute, după care se lasă să se răcească.
Până când se răcește, amestecă într-un alt vas restul de apă cu zahărul și sarea, până când se dizolvă. Se adaugă aici și apa cu aromele pregătite mai sus și curcanul se pune în această saramură și se lasă la marinat.
Dacă ai posibilitatea, poți lăsa curcanul la marinat chiar pentru o zi întreagă, dacă nu, poți lăsa câteva ore, cât să pătrundă toate aromele în carnea de curcan.
Curcanul se scoate din saramură, se spală și se șterge cu șervețele absorbante de bucătărie. Acum, se amestecă toate condimentele până când obții o pastă, iar cu această pastă vei unge curcanul pe toată suprafața
În interiorul curcanului se vor pune bucăți tăiate în sferturi de ceapă, căței de usturoi întregi și lămâie.
Între timp, cuptorul se preîncălzește la 200 de grade.
Într-o tavă mare (dimensiunile normale ale unei tăvi de cuptor, ex: 45x37) de cuptor se pune curcanul cu pieptul în jos și se lasă la 200 de grade pentru 20 de minute.
După acest timp, curcanul se întoarce cu pieptul în sus, se scade temperatura la 170 de grade și se mai lasă pentru încă o oră la cuptor.
După acest timp, temperatura cuptorului se scade la 150 de grade și se mai lasă încă aproximativ o oră.
Pentru o aromă deosebită și o crustă aurie, curcanul trebuie uns cu amestecul de condimente la fiecare 20 de minute, din sucul pe care și-l lasă în tavă.
Când curcanul este gata, scoate-l din cuptor și acoperă-l cu o folie alimentară pentru 15 minute.
Friptura de curcan la cuptor este gata. Se servește cald cu legume și murături!
Carnea de curcan este una dintre alegerile sănătoase, atunci când vine vorba de pregătirea unei fripturi sau rulade la cuptor. Este felul de carne sărac în grăsimi saturate, dar care, aproximativ 150 de grame de friptură de curcan, îți asigură aproape jumătate din necesarul de acid folic pe zi. Citește care sunt cele mai gustoase rețete cu carne de curcan și încearcă-le și tu acasă!
Carnea de curcan este bogată în vitamine din grupul B, zinc, potasiu și minerale, iar datorită acestora, consumul regulat este un adjuvant natural pentru reducerea colesterolului, bolilor de inimă și pentru reglarea tensiunii arteriale. Rețetele cu carne de curcan sunt variate și, din fericire, se pregătesc ușor și repede, iar gustul este cu adevărat delicios. Îți prezentăm mai jos cinci dintre cele mai bune rețete cu carne de curcan!
Ingrediente pentru aproximativ 5-6 porții de ruladă:
Pentru început, vei spăla și pune la fiert spanacul într-un vas mare. Când s-a fiert, acesta se toacă mărunt și se amestecă cu smântână și cu sare.
Acum, pieptul de curcan se feliază atât cât să obții felii de carne de curcan ce pot fi ulterior rulate. Pe fiecare felie de carne se pune câte o lingură sau mai mult, în funcție de mărimea feliei de carne, din piureul de spanac și se întinde bine pe toată suprafața. Se rulează acum și se leagă fiecare rulou cu sfoară de bucătărie.
Rulourile din carne de curcan se pun într-o tavă de cuptor (40x32 cm), se ung cu o pensulă cu unt topit, peste care se adaugă uleiul și vinul.
Totul se pune la cuptor, la 180-190 de grade, pentru 35-40 de minute. După primele 10 minute, peste rulouri se mai pune sosul din tavă, pentru a pătrunde mai bine carnea.
Când rulourile de curcan sunt rumenite, acestea se scot din cuptor, se lasă la răcorit pentru 10 minute, după care se taie sfoara de bucătărie și se servesc calde!
Îți recomandăm să citești și cum fac top 5 rețete de rulade cu carne, brânză și rulade dulci!
Ingrediente pentru 8-10 porții de ciorbă:
Carnea de curcan se taie în bucăți mai mici, se spală și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se toacă mărunt și se călește în puțin ulei într-un vas în care urmează să fie făcută ciorba. Când ceapa devine aurie, se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și se mai lasă împreună la călit.
Între timp, se curăță morcovul, pătrunjelul și țelina de coajă și se dau prin răzătoare, după care și acestea se pun la călit alături de ceapă și ardei.
Când toate legumele s-au călit, se adaugă carnea de curcan, apă și se mai lasă toate la fiert. Verifică în ce stare se află carnea de curcan, iar când începe să se înmoaie, adaugă cartofii tăiați cubulețe.
Când au fiert și cartofii, se adaugă orezul, verdeața tocată mărunt, sare, piper după gust și se mai lasă la fiert pentru 5 minute, cu capacul pus.
Se oprește focul și se mai presară verdeață deasupra. Ciorba de curcan este gata. Se servește cu smântână și ardei iute!
Ingrediente pentru 4 porții de aripioare:
Aripile de curcan se spală bine, se taie în două și se condimentează cu sare, piper și alte condimente (rozmarin, boia dulce). Între timp, se pregătește amestecul de condimente cu vin roșu.
Într-un vas se pune apa, uleiul, vinul roșu, usturoiul. Atenție, usturoiul nu trebuie mărunțit, ci doar puțin presat, astfel încât să crape puțin.
Șe așază aripioarele de curcan într-un vas termorezistent, iar deasupra se presară amestecul obținut mai sus împreună cu rozmarinul și boiaua dulce.
Vasul termorezistente se acoperă cu un capac sau cu folie alimentară și se pune la cuptor pentru o oră la 160, 170 de grade. După o oră, se dă capacul sau folia deoparte și se mai lasă aripioarele la cuptor pentru încă 30, 40 de minute, stropindu-le cu sosul din tavă odată la 10 minute.
Aripioarele sunt gata și pot fi servite cu garnitura preferată!
Ingrediente pentru 4 șnițele de curcan:
Se taie prazul în fâșii groase, ciupercile rondele și roșiile se opăresc pentru câteva secunde în apă fiartă, după care se taie în bucățele. Bucățile de piept de curcan pentru șnițele se condimentează cu sare și piper.
Se pune pe foc o tigaie, se adaugă uleiul și se pun la călit prazul și ciupercile pentru 8, 10 minute, amestecând continuu.
Într-o tavă pentru copt, pentru cuptor, poate fi tavă termorezistentă de orice formă, se pun bucățile de șnițel de curcan, se adaugă 100 ml de supă de legume și restul de legume călite. Restul de supă se amestecă cu smântâna, cimbrul și rozmarinul și compoziția se adaugă și ea în tavă. Se taie mozzarella felii subțiri, care se așază deasupra șnițelelor de curcan.
Șnițelele se lasă la cuptor, la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute, după care pot fi servite cu garnitura preferată!
Cinci rețete cu carne de curcan pe care le poți pregăti oricând dorești pentru toată familia!
Se serveste calda, este delicioasa!
Pofta buna!
Ai zice că ce mare lucru să faci o mâncărică de cartofi! Dar, ca să iasă ca la bunica, e nevoie de câteva secrete: de la cum să nimerești textura potr...
Vezi rețeta completăPane-ul este un tip de preparat culinar în care un ingredient de bază (poate fi orice: pui, vită, pește, fructe de mare, legume, cascaval, brânză) este ac...
Vezi rețeta completăÎn luna iubirii vă invităm la un desert! Și ca să nu ne complicăm prea mult, hai să facem unul pe care îl știm deja, doar că puțin diferit, mai spect...
Vezi rețeta completăPare simplu să faci o pâine: amesteci făină, apă, drojdie și sare. Și totuși sunt atâtea feluri în care ea poate să iasă: mai bine crescută sau mai...
Vezi rețeta completă